ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προτάσεις από παραγωγικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς

Προτάσεις από παραγωγικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς

Μια σειρά από προτάσεις ως άμεση λύση φέρουν οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των ασφυκτικών προβλημάτων της αγοράς.

Οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης για την εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά μετά τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές και τις αλλαγές στο ΦΠΑ.
Οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου προτείνουν τη δημιουργία επιτροπών στις Τράπεζες ανά Περιφέρεια, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης κεφαλαίων για τη διακίνηση πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και τη χαλάρωση των πειθαρχικών μέτρων για ακάλυπτες επιταγές, ώστε να μην εγκλωβιστούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες στο τραπεζικό σύστημα.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης χαρακτήρισε τη δημιουργία επιτροπών ανά Τράπεζα «ως απολύτως απαραίτητη για να γίνουν εκτελωνισμοί, να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς σε χρήμα και να εξυπηρετηθεί ο τουριστικός τομέας, θέματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων» όπως είπε και πρόσθεσε ότι «θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθει η αγορά σε κανονικούς ρυθμούς».
Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης Σταύρος Καρτέρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηρακλέιου Χαράλαμπος Λεκάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις