ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δωδώνη: Το θεϊκό ελληνικό παγωτό που κάνει και … καλό

Δωδώνη: Το θεϊκό ελληνικό παγωτό που κάνει και … καλό

Με έτος ίδρυσης το 1967, η Δωδώνη είναι η πιο αναγνωρίσιμη και ιστορική ελληνική μάρκα premium παγωτού με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων gelateria στην αγορά.

48 χρόνια παράγει υψηλής διατροφικής ποιότητας παγωτά με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αξιοποιώντας τον πλούτο των προϊόντων της ελληνικής φύσης, συνδυάζοντας δημιουργικότητα, φαντασία και μοναδική τεχνογνωσία. Πετυχαίνοντας το βασικό της στόχο, να προσφέρει σε όλους τους Έλληνες στιγμές μοναδικής απόλαυσης.

Με βάση το 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, όχι σκόνη, και τις φυσικές πρώτες ύλες του τόπου μας, είτε πρόκειται για φρούτα, ή για ξηρούς καρπούς, η δωδώνη δεν παράγει απλά παγωτό. Το εξελίσσει. Δημιουργώντας κάθε χρόνο γεύσεις που έρχονται να πλαισιώσουν τα περίφημα παρφέ της ή τα καταξιωμένα sorbet, διευρύνοντας την απόλαυση που συνεπάγεται το αυθεντικό, υψηλής ποιότητας, παγωτό.

Φέτος, 5 νέες γεύσεις έρχονται να αυξήσουν τις προτάσεις απόλαυσης της δωδώνη σε 47 μοναδικές επιλογές δροσιάς. Γεύσεις που συνδυάζουν τα αγνά υλικά με τη δημιουργική φαντασία και τη ζαχαροπλαστική ικανότητα και που κάνουν όσους τις δοκιμάζουν να μιμηθούν το «τί μου κάνεις Γιάννη μου!» του video:

Προχωρώντας την τέχνη της δημιουργίας ακόμη πιο μακριά, η «δωδώνη» μεταμορφώνει το πράσινο μήλο σε παγωτό και το εμπλουτίζει με μούρα παρουσιάζοντας το Πράσινο Μήλο με Μούρα.

Δύο χαρακτηριστικοί καρποί της Ανατολής και της Δύσης, γνωστοί για τις θρεπτικές τους ιδιότητες, βρίσκουν μέσω της καραμέλας την ιδανική ισορροπία δημιουργώντας μια από τις γευστικές επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού, την Καραμέλα με Goji Berries και Cranberries.

Η αγαπημένη γεύση της «δωδώνη» Πραλίνα Φουντουκιού συναντά τους ξηρούς καρπούς δημιουργώντας την Πραλίνα Φουντουκιού με Ξηρούς Καρπούς.

Παράλληλα, για τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα, παιδιά, η «Δωδώνη», παρουσιάζει φέτος τη γεύση Τσιχλόφουσκα προσκαλώντας το κοινό της σε ένα ταξίδι ανάμνησης και απόλαυσης.

Τέλος, η κλασσική Βανίλια ενώνεται με το ελληνικό, καλοκαιρινό, σύκο για να παρουσιάσει τη νέα Βανίλια με Σύκο.

Με στοίχημα το … καλό

Από την πολύχρονη πορεία και εξειδίκευση της Δωδώνη δεν απουσίασαν οι δύσκολες στιγμές. Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν η φωτιά τον Ιούνιο του 2012, η οποία κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Παλλήνη. Στην εκκίνηση της καλοκαιρινής περιόδου, μέσα στην ευρύτερη οικονομική κρίση, η φωτιά αυτή θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την ίδια την ύπαρξη της εταιρεία.

Κάθε άλλο όμως. Με τη βοήθεια του κοινού, οι άνθρωποι της Δωδώνη κατάφεραν όχι μόνο να συνεχίσουν τη λειτουργία της εταιρείας, αλλά και να κάνουν βήματα που άλλαξαν τον χάρτη του ελληνικού παγωτού. Όπως οι γεύσεις με sweete, το φυσικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια, που καταργεί τις θερμίδες της ζάχαρης για αυτούς που πρέπει ή θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους.

Παράλληλα, εμπνεόμενη από την αγάπη του κόσμου και με την αντίληψη της ευρύτερης οικονομικής πίεσης που ήταν αισθητή από όλους και ειδικά τους ασθενέστερους, η εταιρεία ξεκίνησε, από το 2013, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δωρεάν προσφοράς παγωτών της σε φορείς και ομάδες με κοινωνική παρουσία και έργο, ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι, τα τελευταία δύο χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες παγωτού Δωδώνη να έχουν διατεθεί σε παιδικές γιορτές, κατασκηνώσεις ή στο πλαίσιο εκδηλώσεων σε ιδρύματα και φορείς από το Χατζηκυριάκειο έως τα Παιδικά Χωριά SOS, και από το Χαμόγελο του Παιδιού, ως το ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πολιτική ουδέποτε επικοινωνήθηκε, δεν έλειψαν τα «ευχαριστώ» και η αναγνώριση των ωφελούμενων (δες φωτογραφίες «ζωγραφιές παιδιών 1234) που γέμισαν χαρά τους ανθρώπους της δωδώνη, αλλά και ενίσχυσαν τη διάθεσή τους να πάνε την έννοια της προσφοράς ένα βήμα πιο πέρα.

Toy cup: δώρο για σένα, προσφορά για τα παιδιά της Κιβωτού

Με αυτήν τη διάθεση, η δωδώνη δημιούργησε φέτος το toy cup.
Το toy cup είναι το ξεχωριστό κύπελλο που δημιούργησε η εταιρεία συνδυάζοντας την απόλαυση με την χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Κάθε ένα περικλείει στη βάση του ένα δώρο – έκπληξη για τους μικρούς φίλους που θέλουν να συνδυάσουν το παγωτό τους με ένα παιχνίδι. Το δώρο του toy cup μεταφράζεται σε μια προσφορά ακόμη πιο ευχάριστη και απαραίτητη για τα παιδιά των «Σπιτιών Φιλοξενίας» της «Κιβωτού του Κόσμου».

Από το 1998, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζουν σε συνθήκες στέρησης.

Μέρος των εργασιών της Κιβωτού αφορά στη λειτουργία τεσσάρων «Σπιτιών Φιλοξενίας Παιδιών» στην Αθήνα και τον Πειραιά, όπου φιλοξενούνται παιδιά από τη βρεφική τους ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Σήμερα, φιλοξενούνται συνολικά περί τα 130 παιδιά.

Η απόκτηση ενός σύγχρονου οχήματος μεταφοράς των παιδιών αποτελεί διαχρονική ανάγκη της Κιβωτού για τη μετακίνηση των παιδιών από τα σπίτια φιλοξενίας στα σχολεία τους και στο κεντρικό της κτήριο.

Μέσω του toy cup η Δωδώνη ενώνει τις δυνάμεις της με τους ανθρώπους της Κιβωτού διαθέτοντας το σύνολο του κέρδους από τις πωλήσεις του toy cup για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για την αγορά ενός καινούργιου και ασφαλούς λεωφορείου, που είναι τόσο απαραίτητο!

Σημειώνεται πως το επιπλέον κόστος του toy cup είναι 0,60€, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές ανεξαρτήτως ποσότητας και γεύσης. Παράλληλα, για αυτούς που θέλουν να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο, διατίθεται και μόνο του για το σπίτι ή στο πλαίσιο ενός παιδικού πάρτι.

Φέτος λοιπόν, κάθε παγωτό Δωδώνη δεν είναι μόνο θεϊκά απολαυστικό, αλλά και χρήσιμο δώρο σε κάποια παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Σχετικές ειδήσεις