ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάκριση του ΕΒΕΠ σε διαγωνισμό της ΕΕ

Διάκριση του ΕΒΕΠ σε διαγωνισμό της ΕΕ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ανακηρύχθηκε σε «εθνικό νικητή» (μεταξύ 30 και πλέον συμμετοχών), στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας» για το 2015.

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου θα παραλάβουν το βραβείο «Υπεύθυνης και Συνολικής Επιχειρηματικότητας», στην τελετή απονομής στο Λουξεμβούργο, στις 20 Νοεμβρίου 2015.
Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας», αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν σημαντικές πρωτοβουλίες, που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα. Δεν πρόκειται για έναν απλό διαγωνισμό, αφού ο στόχος τους είναι να εντοπιστούν και να αναγνωριστούν οι επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες προώθησης των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, να προβληθούν και να διαδοθούν τα παραδείγματα των βέλτιστων πολιτικών και πρακτικών επιχειρηματικότητας, να ενημερωθεί περαιτέρω η κοινή γνώμη για το ρόλο των επιχειρηματιών στην κοινωνία και να λειτουργήσουν τα βραβεία, ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για όλους.
Στον πυρήνα της βραβευμένης/κρινόμενης πρότασης του Ε.Β.Ε.Π., ευρίσκεται η επιτυχής υλοποίηση, το διάστημα 2013-2014, του 1ου Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης σε 9 Ειδικότητες/Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας κατά ISO/IEC 17024, 1.500 ανέργων και επαπειλούμενων με ανεργία, της Βιομηχανίας του Πειραιά, κυρίως σε κλάδους που έχουν σχέση με τη Ναυπηγοεπισκευή. Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, με απορρόφηση 98%, χρηματοδοτημένο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με πόρους Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, υλοποιημένο με την διαχειριστική επίβλεψη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα». Το Πρόγραμμα, στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του, κινητοποιεί αξιοπρόσεκτο δυναμικό επιχειρήσεων και στελεχών, προσθέτει τεχνογνωσία, ενθαρρύνει τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, ενημέρωσε με σχετικές επιστολές του για την τιμητική διάκριση του Επιμελητηρίου Πειραιά, τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «...η έναρξη της νέας προσπάθειάς στη διακυβέρνηση της χώρας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και των μεγαλύτερων προκλήσεων, τέμνεται με σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού των σύγχρονων επιμελητηριακών υπηρεσιών του Ε.Β.Ε.Π. στις επιχειρήσεις.
Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, έχει εγγράψει στο πεδίο ευθύνης του, για την περιοχή του πρώτου λιμανιού της Ελλάδας, για την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις-μέλη του, για τη κατάσταση στην τοπική κοινωνία, για την προώθηση της απασχόλησης, τη δική του συμμετοχή και συμβολή με ουσιαστικές ενέργειες και παρεμβάσεις. Στόχος όλων πρέπει να είναι, η επίτευξη μιας μακράς περιόδου εργασιακής ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και δοθείσης ευκαιρίας, ευχαριστούμε τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Ελευσίνας για τη συνεργασία τους σε όλη τη διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι, ότι την τελική κρίση υπέρ της Ευρωπαϊκής υποψηφιότητας του Ε.Β.Ε.Π. και τη προσέλκυση της ευρύτερης δυνατής υποστήριξής, θα ενισχύσει αποφασιστικά, η επιτυχής ολοκλήρωση, πριν από λίγες ημέρες, τον Σεπτέμβριο 2015, της 2η σημαντικής παρέμβασης του Ε.Β.Ε.Π. στο πεδίο της Αγοράς Εργασίας, με το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε 11 Ειδικότητες-δεξιότητες και τη Διεθνή Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας 2.500 εργαζομένων της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής από τον Πειραιά έως και το Θριάσιο.
Με πλήρη συνείδηση της ευθύνης μας, απέναντι στα μέλη μας, την τοπική κοινωνία και τη Χώρα, αλλά και με την ηθική ικανοποίηση της τιμητικής διάκρισης του ΕΒΕΠ, θα συνεχίσουμε εργοδότες και εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και ανθρώπινο δυναμικό, να συμβάλουμε, χωρίς ταλάντευση, συστηματικά, με Πρόγραμμα, με Πράξη, με πνεύμα γόνιμης συνεργασίας, ώστε να μετατραπούν οι δυνατότητες σε ελπιδοφόρα, αισιόδοξη αλλαγή πορείας και έξοδο προς την ανάπτυξη"

Σχετικές ειδήσεις