ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Αυτές είναι οι πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Τις 25 πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες ξεχωρίζουν το 2015 για το εργασιακό τους περιβάλλον (World’s Best Multinational Workplaces), ανακοίνωσε το Great Place to Work®.

Πρόκειται για την 5η ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Multinational Workplaces.

Η Google κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από τη SAS Institute και την W.L. Gore, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τρεις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν (Microsoft, MARS και Novo Nordisk), το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Η κατάταξη που δημοσιεύει το Great Place to Work®, είναι αποτέλεσμα της πιο εκτεταμένης ετήσιας έρευνας, παγκοσμίως, όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών.

Οι 14 από τις 25 πολυεθνικές έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, οι 9 στην Ευρώπη, μία στον Καναδά και μία στη Ν. Αμερική. Η λίστα με τις καλύτερες πολυεθνικές «World’s Best Multinational Workplaces» στηρίζεται στα δεδομένα της έρευνας Best Workplaces που έγινε για τις επιμέρους εθνικές λίστες που συντάσσει το Great Place to Work®.

Η λίστα World’s Best Multinational Workplaces περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο όσον αφορά στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Μία εταιρεία, για να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να απασχολεί το λιγότερο 50 άτομα σε κάθε χώρα που διακρίνεται, να έχει τουλάχιστον 5000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Το Great Place to Work® είναι μία εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης, με διεθνή παρουσία, η οποία βοηθά οργανισμούς και εταιρείες να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον μέσα από την ανάπτυξη εργασιακής κουλτούρας εμπιστοσύνης. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες, οργανισμούς και κρατικούς φορείς, ενώ συντάσσει λίστες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα σε 50 χώρες, μεταξύ των οποίων από το 2003 και στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο, το Great Place to Work® καταγράφει και αναλύει τις απόψεις τους για το εργασιακό περιβάλλον των εταιρειών τους, σε περισσότερους από 5 εκατ. εργαζομένους, από περίπου 6.600 επιχειρήσεις και οργανισμούς που απασχολούν συνολικά πάνω από 12 εκατ. εργαζομένους, παγκοσμίως, (στοιχεία περιόδου 2014-2015).

Ακολουθεί η λίστα των 25 World’s Best Multinational Workplaces για το 2015:

1 Google
2 SAS Institute
3 W.L. Gore
4 NetApp
5 Telefónica
6 EMC
7 Microsoft
8 BBVA
9 Monsanto
10 American Express
11 Marriott
12 Βelcorp
13 Scotiabank
14 Autodesk
15 Cisco
16 Atento
17 Diageo
18 Accor
19 Hyatt
20 Mars
21 Cadence
22 Hilti
23 EY
24 H&M
25 Novo Nordisk

Ρoή Ειδήσεων