ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Toρπιλίζει 227 εκατ. ευρώ έσοδα!

Toρπιλίζει 227 εκατ. ευρώ έσοδα!

Φόβοι για αναστολή της λειτουργίας των VLTs εκφράζουν παράγοντες της αγοράς, καθώς, το project φαίνεται να παγώνει εξαιτίας του νέου κανονισμού που έθεσε σε εφαρμογή η ΕΕΕΠ εισάγωντας πρωτοφανείς περιορισμούς.

Έτσι, ο κίνδυνος απώλειας 226,8 εκατομμυρίων ευρώ που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση να εισπράξει από τη φορολόγηση των VLTs του ΟΠΑΠ, με βάση το τρίτο μνημόνιο, είναι πλέον υπαρκτός.

Τα έσοδα από τα VLTs μένουν στα αζήτητα-όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα- την ίδια στιγμή που περνούν επίπονα φορολογικά μέτρα από τη Βουλή και ενώ οι δανειστές της χώρας πιέζουν για πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Γι αυτό το λόγο εκφράζονται και ανησυχίες από το οικονομικό επιτελείο που θα κληθεί να λάβει πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση οριστικού ναυαγίου.

Έχοντας καταβάλλει το ποσό των 560 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική χρήση για 10 χρόνια 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), ο OΠΑΠ ήταν καθόλα έτοιμος να εγκαινιάσει την λειτουργία τους στα τέλη Ιουνίου όταν η ΕΕΕΠ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη.

Η ΕΕΕΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Αντώνη Στεργιώτη (στη φωτό με τον Βαρουφάκη), οδήγησε τον OΠΑΠ στην αναστολή της λειτουργίας των VLTs καθώς εισήγαγε απροειδοποίητα και χωρίς καμία διαβούλευση το νέο Κανονισμό, ο οποίος σύμφωνα με τον OΠΑΠ περιέχει πρωτοφανείς περιορισμούς και απαιτήσεις που αντιβαίνουν πλήρως τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς.

Ο νέος Κανονισμός, εκτός από την μεγάλη ζημιά που προκαλεί στα έσοδα του Δημοσίου, ουσιαστικά επιτρέπει την συνέχιση της ασυδοσίας που επικρατεί στον χώρο του παράνομου τζόγου και αποτελεί ανοιχτή πληγή όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς παιγνίων, το νέο πλαίσιο με τον τρόπο που εισήχθη καθώς και όσα περιλαμβάνει όχι απλά διατηρεί τους παίκτες στον παράνομο τζόγο, αλλά και τον γιγαντώνει. Ήδη ο παράνομος τζόγος των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Σχετικές ειδήσεις