ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μόλις 20 και όχι... 400 ευρώ απαιτούνται για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης

Μόλις 20 και όχι... 400 ευρώ απαιτούνται για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης

"Φρένο" στα φαινόμενα εξαπάτησης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με επιτήδειους να ζητούν υπέρογκα ποσά προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτούς που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στη δημιουργία μια Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, βάζει, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ), Στέλλα Γκουδίνογλου.

Όπως εξήγησε, για να δημιουργήσει κάποιος μια κοιΝΣΕΠ θα πρέπει να "μπει" στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και να κάνει "κλικ" στο κουτάκι, κάτω δεξιά, που γράφει Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας.
Σε αυτή τη σελίδα, όπως τόνισε η κ. Γκουδίνογλου, έχει όλη την νομοθεσία και αναλυτικές πλήρεις οδηγίες, αλλά και όλα τα έντυπα που θα χρειαστεί κάποιος προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία της ΚοινΣΕΠ. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει πρώτα να καταθέσει το αίτημά του ηλεκτρονικά και στη συνέχεια, αφού εκτυπώσει τα απαραίτητα χαρτιά, να τα αποστείλει και ταχυδρομικά, με το κόστος να κυμαίνεται στα 20 ευρώ περίπου.
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Γκουδίνογλου κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να μην πέφτουν στην παγίδα επιτηδείων που χρεώνουν ως και 400 ευρώ για την παραπάνω "απλούστατη δουλειά".
Σε όσους απευθύνονται σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους ή λογιστές με τα ίδια αποτελέσματα και κόστος περίπου 400 ευρώ, η κ. Γκουδίνογλου απηύθυνε το εξής μήνυμα: "ελάτε να σας κάνουμε τη δουλειά δωρεάν στο Δίκτυο".
Τονίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι να ιδρύσουν ΚοινΣΕΠ μπορούν να το πράξουν στην ιστοσελίδα ypapk.gr ή στο diktyokoinsepkm@gmail.com, με το κόστος να είναι μόνο περίπου 20 ευρώ, που αφορά τα ταχυδρομικά.

Σχετικές ειδήσεις