ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κωτσόβολος: Επιτυχημένο το «Ταξίδι στην Τεχνολογία»

Κωτσόβολος: Επιτυχημένο το «Ταξίδι στην Τεχνολογία»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο φεστιβάλ τεχνολογίας της γνωστής αλυσίδας Κωτσόβολος που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13-15 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη και είχε την επωνυμία «Ταξίδι στην Τεχνολογία».

Συνολικά 7.215 επισκέπτες περιηγήθηκαν στο Μουσείο και αλληλεπίδρασαν στους χώρους διάδρασης, ενώ περισσότεροι από 200 φίλοι της μουσικής, μόδας και μαγειρικής έμαθαν μέσα από τα workshops για τη σύνδεση όλων αυτών με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις.

Στο Μουσείο εκτέθηκαν συνολικά 168 συσκευές από το χθες έως το αύριο της τεχνολογίας. Οι επισκέπτες απήλαυσαν την αρχαιότερη συσκευή της έκθεσης, ένα πλυντήριο του 1901, αλλά και σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αίθουσα του Μέλλοντος, που περιείχε «προϊόντα από το μέλλον», τα οποία παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας παγκοσμίως (Βερολίνο, Σεπτέμβριος 2015), όπως το πρώτο κινητό τηλέφωνο με την τελευταία έκδοση των Windows Phone όπως και λευκές συσκευές και μικροσυσκευές, οι οποίες προσφέρουν απίστευτη ευκολία στην καθημερινότητα του ανθρώπου, μέχρι και μία συσκευή για 3D εκτύπωση.

Ακόμα, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να ζήσει για λίγο στο «Έξυπνο σπίτι του Internet of Things», να δει τους «έξυπνους» χώρους της κουζίνας και του σαλονιού, γνωρίζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με το smartphone όπου κι αν βρίσκονται!

Στο πλαίσιο των παράλληλων δρώμενων, οι ομιλίες από 6 tech gurus από τις εταιρείες Google, Microsoft, Electrolux Hellas, το Athens Tech College και το Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας κέρδισαν το ενδιαφέρον περισσότερων των 600 φίλων της γνώσης όλων των ηλικιών, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συγκέντρωσαν εκατοντάδες μικρούς φίλους σε «ξεναγήσεις» στην ιστορία της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και η avant-première της νέας ταινίας του Ντάνι Μπόιλ «Steve Jobs» με τον Μάικλ Φασμπέντερ στον ομώνυμο ρόλο, την οποία παρακολούθησαν 220 τυχεροί, που αναδείχθηκαν από διαγωνισμούς μέσα από τα ψηφιακά μέσα της Κωτσόβολος.