ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις, εξαγωγές και προσλήψεις από τη Nestlé

Επενδύσεις, εξαγωγές και προσλήψεις από τη Nestlé

Ισχυροποιείται η παρουσία της Nestlé στην Ελλάδα που, χάρη στις βασικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες, συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον καταναλωτή και τις ανάγκες του.

Με επενδύσεις στον ελλαδικό χώρο, εξαγωγές σε περισσότερες από 19 χώρες και σχεδόν 300 προσλήψεις τη χρονιά που εκπνέει, όλα ομολογούν ένα ευοίωνο μέλλον.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2015 στα εργοστάσια παγωτού και καφέ, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα των δυο αυτών δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, προχωρά σε μια σημαντική επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ έως το 2017, στην οποία θα προχωρήσει η εταιρεία στη μονάδα παραγωγής καφέ στα Οινόφυτα.

Ειδικότερα για το 2016 οι επενδύσεις της Nestlé Ελλάς υπολογίζονται να φτάσουν στα 10 εκατ. ευρώ, ένα ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της οικονομίας στη χώρα μας.

Τη διαπίστωση πως η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει εντός των ελληνικών συνόρων εκφράζει ο διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων, Γιάννης Δράμης, ενώ η υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων, Αγγελική Παπαδοπούλου, σχολιάζει σχετικά: «Η Nestlé Ελλάς ξεκίνησε τη μακρόχρονη ιστορία της στην Ελλάδα το 1899 με τη γνωστή μας Farine Lacteé.

Σήμερα, 116 χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι δυναμικά παρούσα, φροντίζοντας τις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και στηρίζοντας με κάθε τρόπο την οικονομία της χώρας» και προσθέτει : «Το 2015 ήταν μια χρονιά που επενδύσαμε σε σημαντικούς τομείς με μια σειρά από αξιόλογες πρωτοβουλίες. Παράλληλα, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την οικονομία στην Ελλάδα αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας τις παραγωγικές μας μονάδες».

Η εταιρεία, επενδύοντας σε δράσεις δημιουργίας αμοιβαίου οφέλους, καθημερινά αποδεικνύει ότι «Νοιάζεται» για την Ελλάδα και όλους όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με το πρόγραμμα «Από την πρώτη μέρα δίπλα σου», η Nestlé υποστηρίζει τις άπορες μητέρες, με την παροχή όλων αυτών που χρειάζονται για τον πρώτο χρόνο του παιδιού τους. Το 2015 προχώρησε σε δωρεά προϊόντων βρεφικής διατροφής προσφέροντας συνολικά 400.000 γεύματα βρεφικών τροφών σε 15.000 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και 3 ετών σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα «Σε έχω έγνοια» υποστηρίζει τους φοιτητές οικογενειών χαμηλού εισοδήματος που σπουδάζουν εκτός Αθηνών.

Να σημειωθεί πως κάθε μήνα 187 πακέτα με προϊόντα στέλνονται σε 24 πόλεις στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για νέες προσλήψεις στην Ελλάδα. Η δέσμευση αφορά σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι 272.

Ταυτόχρονα, έχει δώσει την ευκαιρία σε 117 νέους να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία και παράλληλα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 3.000 νέους με συμβουλευτική καριέρας για το βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική τους συνέντευξη.

Εν κατακλείδι, δεν είναι τυχαίο ότι το 2015 η Nestlé Ελλάς επιβραβεύτηκε για μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές τις οποίες έχει αναλάβει, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά από διοργανώσεις, μεταξύ άλλων και ως μια από τις πλέον δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Σοφία Μαυραντζά

Σχετικές ειδήσεις