ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτος Ελλάδας το 2016 από τους Εξαγωγείς Αιγαίου

Έτος Ελλάδας το 2016 από τους Εξαγωγείς Αιγαίου

«Έτος Ελλάδας» ανακηρύσσουν το 2016, η Ένωση Εξαγωγέων Αιγαίου σε συνεργασία με το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.

Η Ένωση Εξαγωγέων Αιγαίου έχει οριστεί από το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ως διαπιστευμένος φορέας για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την HELEXPO. Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου θα επανενεργοποιηθεί μετά από τέσσερα χρόνια η εθνική συμμετοχή της Τουρκίας στις διάφορες εκθέσεις της HELEXPO. Για τον σκοπό αυτό, ο εκπρόσωπος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας στην Τουρκία, Μουσά Τουράν, θα έχει αύριο επαφές με τη διοίκηση της HELEXPO προκειμένου να προωθηθεί η υπογραφή του πρωτoκόλλου και να συμμετάσχει η Τουρκία σε έκθεση τροφίμων της HELEXPO τον προσεχή Απρίλιο.

Εξάλλου, στοχεύοντας στην επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, που είχε ξεκινήσει η Ellinair τον περασμένο Οκτώβριο και τις διέκοψε πριν ένα μήνα λόγω έλλειψης πληρότητας, ο κ. Τουράν θα έχει αύριο συνάντηση και με εκπροσώπους του ομίλου Μουζενίδη. Στόχος είναι, η επανέναρξη των πτήσεων να γίνει σε συνεργασία και με την Turkish Airlines.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας.

«Μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την HELEXPO, που προγραμματίζεται να γίνει στη Σμύρνη, θα υπάρχει εθνική συμμετοχή σε όλες τις εκθέσεις της και οι επιχειρηματίες που θα μετέχουν, θα έχουν την υποστήριξη του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει εθνική συμμετοχή της Τουρκίας στην HELEXPO, αλλά μόνο συμμετοχές μεμονωμένων επιχειρηματιών, γιατί είχε λήξει η σχετική συμφωνία. Εμείς καταβάλαμε προσπάθειες για να υπάρξει ξανά εθνική συμμετοχή και η Ένωση Εξαγωγέων Αιγαίου δέχτηκε να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την HELEXPO. Στο εξής, όλες οι τουρκικές συμμετοχές στην HELEXPO θα γίνονται μέσω της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Τουράν.

Ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας, Δημήτρης Συμεωνίδης, ανέφερε ότι βασικός στόχος για το 2016, είναι η μεγαλύτερη προσέγγιση των επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας - και τόνισε ότι το έδαφος είναι εξαιρετικά πρόσφορο για αυτό. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2015 προστέθηκαν στο Επιμελητήριο 30 νέα μέλη, εκ των οποίων τα οκτώ προέρχονται από την Τουρκία.

«Το Επιμελητήριό μας βρίσκεται σε συνεργασία με την HELEXPO και μέσω του κ. Μουσά Τουράν προσπαθούμε να προσελκύσουμε τουρκικές εταιρείες προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκθέσεις που διοργανώνει η HELEXPO» πρόσθεσε ο κ Συμεωνίδης.

Ο πρόξενος της Τουρκίας, Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, από την πλευρά του τόνισε ότι η χώρα του δίνει μεγάλη σημασία στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία θεωρεί ως ατμομηχανή στις ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις. Ο κ. Οκάν ανέφερε ότι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας για την Τουρκία αυξάνεται, και επισήμανε ότι το προξενείο στηρίζει και ενθαρρύνει τις σχέσεις της χώρας του με την Βόρεια Ελλάδα σε κάθε τομέα, ώστε να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και από την πλευρά της Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις