ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μαρινόπουλος Α.Ε. και της ΕΒΟΛ

Έληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μαρινόπουλος Α.Ε. και της ΕΒΟΛ

Στην άμεση διευθέτηση του ζητήματος που είχε ανακύψει μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και της Μαρινόπουλος προχώρησαν οι επικεφαλής των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης της αλυσίδας σουπερμάρκετ και του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζο οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν και ήδη ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων της αλυσίδας πραγματοποιείται κανονικά.

Το ζήτημα είχε ανακύψει έπειτα από απόφαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, ο οποίος ελέγχει τη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, να ασκήσει πίεση προς την αλυσίδα σουπερμάρκετ διεκδικώντας οφειλές. Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους κύριους συνεργάτες και προμηθευτές της Μαρινόπουλος και μέχρι σήμερα είχε στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλει η αλυσίδα σουπερμάρκετ να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, παρά το εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο λιανεμπόριο.

Πρόκειται άλλωστε για μία πολυετή συνεργασία μεταξύ του συνεταιρισμού και της εταιρείας Μαρινόπουλος με σημαντική οικονομική και κοινωνική στήριξη, καθότι η συνεργασία αυτή επηρεάζει και διατηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και εφοδιάζει με ελληνικά τοπικά προϊόντα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Η αναγνώριση των κοινών αυτών συμφερόντων και η διαπίστωση ότι προμηθευτές – λιανέμποροι αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας που δεν μπορεί να διαρραγεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλους, οδήγησε στη διευθέτηση του ζητήματος το οποίο ήδη θεωρείται λήξαν, σύμφωνα με στελέχη των δύο εταιρειών.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, εκπρόσωποι των εταιρειών ανέφεραν πως στόχος και των δύο πλευρών είναι η απρόσκοπτη και ανεπηρέαστη συνέχιση της στενής συνεργασίας και κοινής πορείας λιανεμπορίου και βιομηχανίας, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας όλης της χώρας.