ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού στην Artozyma

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού στην Artozyma

Γκολ... στη γεύση ετοιμάζονται να βάλουν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης. Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν, τα εργαστήρια στήθηκαν, τα μηχανήματα δοκιμάστηκαν, οι συνταγές επιλέχθηκαν με προσοχή και σήμερα, στο πλαίσιο της έκθεσης Artozyma, ξεκινάει το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού.

Οι αρτοποιοί περιμένουν τους καταναλωτές στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να γευθούν τα προϊόντα, να στηρίξουν τους διαγωνιζόμενους και με την ψήφο τους να εκλέξουν την 1η εθνική ομάδα αρτοποιίας.

Την πρώτη μέρα οι ομάδες διαγωνίζονται στην παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού. Ψωμιά με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής και ανάλογες ονομασίες όπως αγιορείτικο, βουνίσιο, χωριάτικο προζυμένιο, παραδοσιακό κρητικό, ολικής άλεσης και πολλά άλλα ζυμώνονται στο εργαστήρι του πρωταθλήματος.

Θα ακολουθήσουν τα σνακ του πρωινού. Παραδοσιακές χωριάτικες τυρόπιτες, κουλούρια Θεσσαλονίκης, ελιόψωμα, τυρόψωμα, καλιτσούνια, μυζηθροπιτάκια, γεμίζουν με τη μυρωδιά τους, τους χώρους του διαγωνισμού. Φτιαγμένα όλα με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες Π.Ο.Π, χόρτα της ελληνικής γης και όλα τα καλούδια της χώρας μας, παντρεύονται με το ζυμάρι σε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Την τρίτη ημέρα, έρχεται η σειρά της καλλιτεχνικής αρτοποιίας. Το ζυμάρι μεταμορφώνεται σε σχέδια, με θέματα από την καθημερινότητα, την ιστορία, τα μνημεία και τα σύμβολα της πατρίδας μας.