ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμανατίδης - Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ: Cluster αλληλεπίδρασης με επιχειρηματίες- επιστήμονες

Αμανατίδης - Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ: Cluster αλληλεπίδρασης με επιχειρηματίες- επιστήμονες

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός συνεργατικού σχηματισμού, μέσα στον οποίο θα ενθαρρύνεται η επιχειρηματική και επιστημονική ώσμωση και προώθηση καινοτόμων δράσεων από την Ελλάδα προς την Ομογένεια και αντίστροφα, προανήγγειλε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης.

"Θέλουμε δημιουργήσουμε ένα cluster, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα προβολής προς την Ομογένεια των εξωστρεφών καινοτόμων δράσεων, που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Έχουμε μία βάση δεδομένων πάρα πολύ μεγάλη, όπως επίσης και θετικές συνέργειες, που μπορούν να γίνουν από την Ομογένεια προς την Ελλάδα", είπε ο κ.Αμανατίδης, διευκρινίζοντας ότι "εμείς μπορούμε να λειτουργήσουμε ως το κανάλι, μέσα από το οποίο

θα μεταφέρονται προς τα πίσω οι εμπειρίες των νέων επιστημόνων, που είναι στο εξωτερικό και αντίστροφα". Επισήμανε δε ότι έχουν μπει οι βάσεις, ώστε το σχέδιο να παρουσιαστεί στο επόμενο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός επισήμανε ότι "η κυβέρνηση δε δίνει βάση μόνο στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και στη δίκαιη, δηλαδή προς όφελος πρώτα απ' όλα των εργαζομένων και εκεί είναι η διαφορά, την οποία έχουμε από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις".

"Το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο αναπτυξιακός νόμος, σταθερό φορολογικό σύστημα, σταθερό πολιτικό περιβάλλον είναι οι προϋποθέσεις, οι οποίες σε οποιαδήποτε περιοχή -συνολικά στη χώρα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη- μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη", είπε ο κ. Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι αυτά είναι τα "εργαλεία", τα οποία περιμένουν και οι ομογενείς, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα και στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις