ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒΤ: Ανάγκη ισορροπημένης διατροφής και φυσικής άσκησης

ΣΕΒΤ: Ανάγκη ισορροπημένης διατροφής και φυσικής άσκησης

Την ανάγκη της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής άσκησης υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών (ΣΕΒΤ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας 2016, η οποία ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση του σακχαρώδους διαβήτη.

Παράλληλα ο ΣΕΒΤ θέτει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και ποιότητα, τονίζοντας τη λελογισμένη κατανάλωση όλων των τροφίμων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη. Επίσης, εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ επισημαίνει την ανάγκη οι κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν υγιεινές επιλογές.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε: «Ο ΣΕΒΤ επενδύει συνεχώς στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις υγιεινές διαιτητικές συνήθειες ενώ, παράλληλα, προάγει τον διάλογο με όλους τους φορείς και την ΕΕ. Η ουσιαστική και αντικειμενική ενημέρωσή του καταναλωτή είναι απαραίτητη για να μπορεί να κρίνει αμερόληπτα και να εκτιμάει τους πραγματικούς κινδύνους».