ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote: Με υψηλούς ρυθμούς η επέκταση των δικτύων επόμενης γενιάς

Cosmote: Με υψηλούς ρυθμούς η επέκταση των δικτύων επόμενης γενιάς

Αρκετά γρήγοροι είναι οι ρυθμοί με τους οποίου αναπτύσσει ο όμιλος ΟΤΕ τα δίκτυα επόμενης γενιάς του τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, αυξάνοντας την πληθυσμιακή τους κάλυψη, την ταχύτητα και την χωρητικότητά τους, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να προσφέρει τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην κινητή τηλεφωνία, η πληθυσμιακή κάλυψη Cosmote 4G αυξήθηκε σε 85%, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι παραμένει πρώτη και με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων στα sites των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, που λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2015, έφθασε ήδη το 64%.

Στη σταθερή τηλεφωνία συνεχίζεται δυναμικά η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, δίνοντας πρόσβαση στις ταχύτητες VDSL σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δηλαδή πάνω από το 42% των τηλεφωνικών συνδέσεων της χώρας, με στόχο το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 47% (2,25 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις) στο τέλος του 2016.

Μέσω των δικτύων Cosmote, οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες internet, που κάνουν την εμπειρία πλοήγησης απολαυστική. Με το δίκτυο κινητής 4G+, το mobile internet της Cosmote είναι το μοναδικό στην Ελλάδα (και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη) που αγγίζει τα 375 Mbps, ενώ σύντομα θα φτάσει έως και τα 500 Mbps, ταχύτητες που πρώτη η Cosmote παρουσίασε στην Ελλάδα. Στη σταθερή τηλεφωνία οι ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps κάνουν το downloading και το streaming πιο γρήγορα από ποτέ, ενώ επιτρέπουν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα online.

Επίσης, με την πρωτοποριακή υπηρεσία Cosmote Home Speed Booster, οι συνδρομητές Cosmote Home Double Play μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα του σταθερού τους Internet, μέσω δικτύου κινητής Cosmote και να απολαμβάνουν ταχύτητες έως και 100 Μbps. Παράλληλα με τις ταχύτητες πρόσβασης, ο όμιλος ΟΤΕ αναβαθμίζει τόσο την διεθνή διασύνδεση Internet όσο και το σύνολο των διασυνδέσεων του ΙΡ δικτύου κορμού του σε nX100Gbps, για την καλύτερη διαχείριση του συνεχώς αυξανόμενου όγκου κίνησης δεδομένων.

Σχετικές ειδήσεις