Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας: Καταδικάζω τα όσα θλιβερά έγιναν στη φυλακή με τον 19χρονο

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον…

Επίθεση Στρασβούργο: Αυτός είναι ο μακελάρης

Ο Γαλλομαροκινός Σερίφ Σεκάτ είναι ο δράστης…

Δώρο Χριστουγέννων 2018 - Απίστευτη εφαρμογή: Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ πόσα χρήματα θα πάρετε

Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί…

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση στο koinonikomerisma.gr

Κοινωνικό μέρισμα: Η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου είναι…

Αλλάζουν οι τιμές στο κρασί: Από πότε θα στοιχίζει λιγότερο

Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού…

Έρχεται ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις

Έρχεται ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Με την αύξηση των δημοσίων εσόδων να παραμένει επιτακτική ανάγκη για την κυβέρνηση, συσκέπτεται την Τετάρτη (01/09/2016) το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την καθιέρωση ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τη συμμετοχή αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά και του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, αναμένεται να αξιολογηθεί η σχετική πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ προτείνει, ειδικότερα, κάθε επιχείρηση να δηλώνει στο εξής έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο για ένα ποσοστό περίπου 80% δεν θα γίνονται κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στο υπόλοιπο 20% θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις, αλλά μόνον για παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η καθιέρωση του συγκεκριμένου μέτρου θα μπορούσε να φέρει μια αύξηση στα δημόσια έσοδα, η οποία θα κυμαίνεται από 1,3 έως 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2016, επειδή ακριβώς θα μπαίνει «φρένο» στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα, στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι παράμετροι της υποχρεωτικής καθολικής επιβολής των μηχανημάτων POS σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί μια διάταξη, βάσει της οποίας θα προβλέπεται πως κάθε συναλλαγή χονδρικής ή τραπεζική άνω των 50 ευρώ θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πιστωτική κάρτα.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα, πάντα, με την πρόταση της ΕΣΕΕ, στον συγκεκριμένο ακατάσχετο λογαριασμό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την εφορία.

Η πρόταση της Συνομοσπονδίας, εφόσον εγκριθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα πρέπει να περάσει και από την κρησάρα των δανειστών, οι οποίοι, μέχρι πρότινος εξέφραζαν ενστάσεις ως προς την εφαρμογή της.