ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοιράσαμε και εμείς τρόφιμα με την Pepsico

Μοιράσαμε και εμείς τρόφιμα με την Pepsico

Χαμόγελο. Λένε ότι είναι μεταδοτικό και ότι δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο, από το χαμόγελο του συνανθρώπου σου, ειδικά όταν ξέρεις ότι εσύ μπορείς να του το προσφέρεις. Αυτό ήταν το «μάθημα» που πήραμε το πρωί της Τετάρτης, όταν επισκεφτήκαμε τα Μανιάτικα στον Πειραιά, για να μοιράσουμε τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, μαζί με τους εθελοντές-εργαζόμενους της PepsiCo.

Γράφουν οι Ειρήνη Πολλάλη και Κατερίνα Ηλιάκη

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε εθελοντικά σε μια τέτοια ενέργεια γι’ αυτό και ξυπνήσαμε με ενθουσιασμό, έτοιμες να συμβάλλουμε και εμείς στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Το κάλεσμα στους 1.000 δικαιούχους, που είχε επιλέξει η κοινότητα με καθαρά οικονομικά κριτήρια, ήταν για τις 9 το πρωί. Ωστόσο, όταν φτάσαμε έξω από τα γραφεία της Ε’ δημοτικής κοινότητας του Δήμου Πειραιά, λίγα λεπτά μετά τις 08.00, διαπιστώσαμε ότι είχε ήδη σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά η οποία -αρχικά- αποτελούνταν από ηλικιωμένους.

Παππούδες και γιαγιάδες περίμεναν υπομονετικά να ανοίξουν οι πόρτες και να παραλάβουν τις σακούλες με τα τρόφιμα που οι εθελοντές ετοίμαζαν για τον καθένα.

Το ανεκτίμητο έργο τον εθελοντών

Τρέξαμε και εμείς να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους της Pepsico, του Δήμου Πειραιά αλλά και τον κόσμο που είχε ευαισθητοποιηθεί γύρω από το θέμα και επιθυμούσε να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορούσε σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Οι περισσότεροι βρίσκονταν στα γραφεία της κοινότητας από τις επτά το πρωί για να προετοιμάσουν τη διαδικασία και να πακετάρουν τα τρόφιμα. Μας υποδέχθηκαν με χαρά, μας έδωσαν να φορέσουμε τα υπέροχα μπλουζάκια του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!» και μας εξήγησαν τι έπρεπε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε και φυσικά... να μοιράσουμε και εμείς χαμόγελα στον κόσμο

Ένα σημαντικό δώρο σε μικρούς και μεγάλους

Αμέσως πιάσαμε δουλειά! Χέρι με χέρι τα τρόφιμα έμπαιναν στις σακούλες και στη συνέχεια, χάρη σε μια ανθρώπινη αλυσίδα που δημιουργήθηκε και αποτελούνταν από εθελοντές της PepsiCo, του Δήμου Πειραιά και εμάς, έφταναν στους πολίτες.

Η ενέργεια μέσα στον χώρο ήταν απίστευτη και μεταφέρονταν από το έναν εθελοντή στον άλλον για να φτάσει στο τέλος στους άντρες και τις γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της κοινότητας και με μεγάλη συγκίνηση ευχαριστούσαν τους συμμετέχοντες.

Χιλιάδες τεμάχια προσφέρθηκαν στη διανομή που συμμετείχαμε και μπορεί ο χώρος να ήταν μικρός, αλλά η θέληση να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δράση ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και η ενέργεια έγινε ομαδικά και συντονισμένα.

Υπάρχουν ακόμη λόγοι να χαμογελάμε!


Δεν ήταν, όμως, μόνο οι ηλικιωμένοι που περίμεναν έξω από την Ε’ δημοτική κοινότητα του Δήμου Πειραιά. Συνειδητοποιήσαμε ότι όσο η ώρα περνούσε, όλο και περισσότερα άτομα συγκεντρώνονταν στην οδό Καλλέργη 142 στα Μανιάτικα, ανάμεσά τους πολλοί νέοι και νέες.

Ναι, η κρίση άλλαξε τα δεδομένα για την ελληνική κοινωνία. Κάθε μέλος της αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τις επιθυμίες του και να προσαρμοστεί σε μια νέα, σκληρή για πολλούς πραγματικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλοί λόγοι για να χαμογελάμε και ένας από αυτούς είναι ότι έχουμε ο ένας τον άλλο.

Αυτή ήταν η όμορφη και γλυκιά αίσθηση που μας άφησε η συμμέτοχη στη δράση του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!» και φύγαμε και εμείς από τα Μανιάτικα με δύο μεγάλα χαμόγελα, ξέροντας ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής μας, υπάρχουν άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά για να μοιράσουν χαρά σε χιλιάδες συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Περισσότερα από 1.000 άτομα έφυγαν με δύο γεμάτες σακούλες με τρόφιμα από τον Πειραιά. Ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, λάδι, κονσέρβες με μανιτάρια και καλαμπόκι... αλλά και τσάι, καφέ, σοκολάτες, κρουασάν και είδη που δεν έχει κανείς την πολυτέλεια να αγοράσει είναι ένα σημαντικό δώρο σε μικρούς και μεγάλους.

Κάθε βδομάδα όλο και περισσότερα άτομα συμμετέχουν ενεργά στη συλλογή, τη διανομή, τη συσκευασία και γενικότερα σε όλη τη διαδικασία μέχρι τα προϊόντα να φτάσουν στα χέρια των συμπολιτών μας. Η προσφορά τους είναι καθοριστικής σημασίας και η αξία του έργου τους ανεκτίμητη...

ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!


Οι εργαζόμενοι της Pepsico, είναι ο βασικός πυλώνας της δράσης καθώς συντονίζουν όλη τη διαδικασία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 με δειλά βήματα. Από τότε, τρεις φορές κάθε εβδομάδα διανέμουν τα προϊόντα της εταιρείας σε 4.000 εγγεγραμμένους συμπολίτες μας στον Πειραιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Και όμως, σε μία περίοδο που δεν ευνοεί τις συνεργασίες, μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία κατάφερε να συνεργαστεί με ένα Δήμο που χρειάζονταν βοήθεια και πίστεψε στη συνέργεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του Δημοσίου. Έτσι, έχτισαν μία σχέση εμπιστοσύνης, ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την τόσο σημαντική προσφορά. Και οι Πειραιώτες αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά κάθε μία από τις δράσεις τους...

Γρήγορα σε έναν μόλις μήνα, η ενέργεια έγινε ακόμη μεγαλύτερη, καθώς και άλλες εταιρείες συνέβαλαν στο έργο της Pepsico που κατάφερε συγκεντρώσει μία ευρεία γκάμα τροφίμων.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της PepsiCo, μπορούμε να παρακινήσουμε τους φίλους μας και τους γείτονές μας για να συμβάλουμε όλοι μαζί ακόμη και στην επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε άλλες περιοχές. Γιατί, είναι ένα παράδειγμα που μπορεί να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον καθένα μας ώστε να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε... Όχι μόνο τρόφιμα αλλά και αλληλεγγύη, βοήθεια και αγάπη στους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προσφέρει τρόφιμα σε 4.000 οικογένειες σε 5 δημοτικά διαμερίσματα, 14 φορές το μήνα.

Και αν δεν το γνωρίζατε, ήρθε η ώρα να μάθετε πως η PepsiCo ξεχώρισε στα Hellenic Responsible Business Awards 2016 με τρεις τιμητικές διακρίσεις για τη στήριξη άνεργων νέων προσφέροντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες μέσω του PepsiCo School, τον εθελοντισμό των εργαζομένων που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, και το έργο της ομάδας HR ως Ομάδα CSR της Χρονιάς, κυρίως για το έργο της στη δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ και Μοιράζουμε Χαμόγελα».

Σχετικές ειδήσεις