ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βοστώνη: Νέοι με φρέσκες ιδέες προωθούν την ελληνική επιχειρηματικότητα

Βοστώνη: Νέοι με φρέσκες ιδέες προωθούν την ελληνική επιχειρηματικότητα

Εκδήλωση με στόχο την προώθηση της ελληνικής νεανικής επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη.

Συμμετείχαν και παρουσίασαν τις δράσεις τους δέκα ελληνικές εταιρίες προερχόμενες από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι νέες τεχνολογίες, οι εναλλακτικές μορφές γεωργίας και καλλιέργειας, ο πολιτισμός, οι υπηρεσίες υγείας και η κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και η ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδος, ιδιαίτερα των νέων.

Οι δέκα επιχειρηματίες ταξίδεψαν στη Βοστώνη προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας 10 ημερών το οποίο περιλαμβάνει εκπαίδευση στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, γνωστό ως MIT, υποστήριξη από εξέχοντες καθηγητές και συμβούλους επιχειρηματιών, διασύνδεση και συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική επιχειρηματική κοινότητα της Βοστώνης, καθώς και συναντήσεις με εταιρείες τεχνολογίας του κλάδου δραστηριότητας των 10 νεότευκτων (startup) εταιρειών.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις