Μοιράζει «εγκεφαλικά» η ΔΕΗ με «φουσκωμένους» λογαριασμούς!

Αμέλια Αναστασάκη Αμέλια Αναστασάκη

Μοιράζει «εγκεφαλικά» η ΔΕΗ με «φουσκωμένους» λογαριασμούς!

Αδικαιολόγητες, πλασματικές χρεώσεις έχουν εξοργίσει τους πολίτες, που όχι μόνο δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα τωρινά πάγια έξοδά τους, αλλά τώρα καλούνται να πληρώσουν ένα σωρό ανεξήγητα «καπέλα» της ΔΕΗ, ακόμα και σε σπίτια που δεν κατοικούνται!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR- ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

«Φουσκωμένοι» εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τους εξοργισμένους καταναλωτές να μην μπορούν να βγάλουν άκρη, διεκδικώντας το δίκιο τους. Το κόστος τόσο των «περιβόητων ρυθμιζόμενων χρεώσεων», όσο και της τιμής της κιλοβατώρας βρίσκονται εκτός ελληνικής πραγματικότητας, καθώς έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι οι τελευταίοι λογαριασμοί που καλούνται να πληρώσουν ξεπερνούν ακόμα και στο διπλάσιο τούς λογαριασμούς που λαμβάνουν κατά μέσο όρο. Αναγνώστες με εξωπραγματικούς λογαριασμούς ρεύματος αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, «η ΔΕΗ φέρεται να κάνει 'εσωτερικό δανεισμό' από τους καταναλωτές, όποτε τα ταμεία της συγκεκριμένης Δημόσιας Επιχείρησης εμφανίζονται ελλειμματικά». Παράλληλα προσθέτουν ότι, «η ΔΕΗ όποτε δεν έχει χρήματα, χρεώνει πλασματικά τους καταναλωτές, ανεβάζει την κλίμακα τιμής της κιλοβατώρας και αυξάνει τις λοιπές χρεώσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση».

«Μας κλέβουν!Πρέπει να ελέγχουμε μόνοι μας τακτικά τα ρολόγια μας»

Κραυγή απόγνωσης για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που λαμβάνει τους τελευταίους μήνες η Κ.Α. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο Newsbomb.gr, η Κ.Α. έχει στην κατοχή της ένα σπίτι -κληρονομιά των γονιών της-, στο οποίο όμως τον τελευταίο χρόνο δεν έμεινε κανείς. «Ήταν ακατοίκητο. Άδειο. Κανονικά έπρεπε να πληρώνω μόνο τις πάγιες χρεώσεις του λογαριασμού, αφού κανείς δεν κατανάλωνε ρεύμα». Όπως θα δείτε στη παρακάτω εικόνα (1), το τελευταίο τετράμηνο του 2016 όπου το σπίτι δεν κατοικούνταν, είχε -σύμφωνα με τον λογαριασμό- μέση κατανάλωση, στο ημερήσιο τιμολόγιο περίπου 700.

ΕΙΚΟΝΑ 1

27 ΔΕΗ 1 copy

Στον επόμενο λογαριασμό που έστειλε στο Newsbomb.gr η καταγγέλλουσα, στην καταμέτρηση που έκανε η ΔΕΗ στις 30/1/2017, η κατανάλωση είναι 2493 κιλοβατώρες (kWh). Ακόμα το σπίτι παραμένει ακατοίκητο...

ΕΙΚΟΝΑ 2

27 ΔΕΗ 3

Στις 22/2/2017 γίνεται και πάλι καταμέτρηση λόγω του ότι αποφάσισε η καταγγέλλουσα να ενοικιάσει το σπίτι. Η κατανάλωση, όπως φαίνεται και παρακάτω στην ΕΙΚΟΝΑ 3, είναι μηδενική (0), παρά το γεγονός ότι το σπίτι κατοικείται τον τελευταίο μήνα!

ΕΙΚΟΝΑ 3

27 ΔΕΗ 4

Άλλο ένα παράλογο εδώ είναι ότι, στις 24/3/2017 ,όπως θα δείτε στην ΕΙΚΟΝΑ, το ρολόι δείχνει λιγότερες κιλοβατώρες (kWh) από εκείνες που είχαν καταγραφεί στις 30/1!

Αφού το ρολόι καταγράφει 3377 κιλοβατώρες (kWh), τώρα που κατοικείται, ενώ στην ΕΙΚΟΝΑ 2, η καταγραφή που παρουσιάζει ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι 34464 κιλοβατώρες (kWh) παρά το γεγονός ότι τότε το σπίτι ήταν ακατοίκητο!

ΕΙΚΟΝΑ 4

27 ΔΕΗ 2 copy

«Απογειώθηκαν»... τα οικιακά τιμολόγια!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε έναν «φοροεισπρακτικό μηχανισμό» που μετονομάζει τις χρεώσεις εσκεμμένα σε «ρυθμιζόμενες», ώστε να αυξάνονται ή να μειώνονται από την Επιχείρηση, ανεβάζοντας τους λογαριασμούς ακόμα και στο τριπλάσιο από την συνηθισμένη τους αξία!

Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι επιβαρημένοι με σωρεία άλλων χρεώσεων και φόρων, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής να είναι «τσουχτερό». Μάλιστα, η χρέωση ενέργειας μπορεί να μην αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο από το 2010 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχει αυξηθεί κατά 49%, ενώ από το 2005 ως το 2015 η αύξηση άγγιξε το 157%!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved