ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιος επιχειρηματίας αγοράζει το Hilton

Ποιος επιχειρηματίας αγοράζει το Hilton
Η Dogus αποχωρίζεται το Χίλτον

Αλλάζει χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο.

Την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση της συμμετοχής της και την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του Ηilton Αθηνών, ανακοίνωσε, σήμερα, η ΤΕΜΕΣ, του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου, που «τρέχει» το Costa Navarino.

Συγκεκριμένα, η TEMEΣ προχώρησε σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις Α.Ε. ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Το ποσοστό αυτό κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus.

Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις – ιδιοκτήτριας του Χίλτον Αθηνών - στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εταιρεία του ομίλου Κωνταντακόπουλου η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Ακρόπολη: Στο ΣτΕ οι κάτοικοι για τα δεκαώροφα κτήρια

Σχετικές ειδήσεις