ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup Live 2017: Οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα (Live Blog)

Eurogroup Live 2017: Οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα (Live Blog)

Ειδήσεις για το Eurogroup: Στη Βαλέτα της Μάλτας μεταφέρεται το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το θέμα παραμένει άλυτο επί μήνες, ενώ στο πλαίσιο των ζυμώσεων προηγήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα επιμείνει στην αξίωσή του η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα σκληρό πακέτο περικοπών από το 2018, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου διέψευδε κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του ΔΝΤ το βράδυ της Πέμπτης, με την οποία ουσιαστικά τελείωσε τη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής (7/4) προτού καν αυτή ξεκινήσει - «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, το Ταμείο δεν αναμένει συμφωνία για την αξιολόγηση στο σημερινό Eurogroup.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Παρακολουθήστε live όλες τις εξελίξεις:

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις