ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρωτοβουλίες του ΟΛΠ για την κρουαζιέρα

Πρωτοβουλίες του ΟΛΠ για την κρουαζιέρα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για θέματα ακτοπλοΐας αλλά και της κρουαζιέρας.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. ενημέρωσε το ΣΕΕΝ για τη δημιουργία - εντός του 2012 - δύο νέων επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας στην Ακτή Θεμιστοκλέους, αλλά και για την κατασκευή δύο νέων θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Ακτή Μιαούλη.

Στη συνάντηση εξετάστηκε, επίσης, η διασύνδεση κοινών υπηρεσιών μεταξύ αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και λιμένος Πειραιά, το νέο σύστημα ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και η λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο, τού πλήρους δικτύου συλλογής αποβλήτων πλοίων μέσα από το νέο δίκτυο που ολοκληρώθηκε.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ αναφέρθηκε στον τριπλασιασμό των πυλών X-rays, που ελέγχει οχήματα και εμπορεύματα σε όλους τους σταθμούς και υπενθύμισε ότι για την ακτοπλοΐα, ο ΟΛΠ Α.Ε. αποφάσισε το «πάγωμα» όλων των τιμολογίων για το 2012.

Ανέφερε, τέλος, ότι μέσα από το πρόγραμμα επενδύσεων του ΟΛΠ θα διατεθεί κονδύλι, το οποίο θα βελτιώνει την ασφάλεια επιβατών και πλοίων και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους τους χώρους του λιμένα.