ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απεργία ναυτεργατών: Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα

Απεργία ναυτεργατών: Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα
In Τime

Την απόφασή τους να απεργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, έλαβαν οι ναυτεργάτες του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων «Ο Άγιος Σπυρίδων».

Η απεργία θα διαρκέσει 24 ώρες, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, 27 Νοεμβρίου.

Οι ναυτεργάτες με την επικείμενη κινητοποίησή τους, διεκδικούν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, η οποία όπως αναφέρουν «καθυστερεί από τον μήνα Ιούνιο και παρατηρείτε μόνο στον κλάδο τους».

Tην καταβολή της τακτικής ανεργίας άμεσα με την απόλυση των ναυτεργατών, την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων 2020 με αυξήσεις, την άμεση καταβολή κύριων επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ στους συνταξιούχους ναυτικούς.

Tην κατάργηση του άρθρου 2 συμπλήρωση διάταξης λιμένων αριθ. 17 της από ξηράς πρόσδεσης και λύσης των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ανοικτού τύπου από το πλήρωμα με ευθύνη του πλοιάρχου ή την κατοχύρωση στους ναυτικούς σχετικού επιδόματος, την κατάργηση της μεταφοράς διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών ή σε άλλη ναυτιλιακή εταιρεία υπό κοινή διαχείριση, όπως προέκυψε από την τροποποίηση νόμου και προεδρικού διατάγματος από την υποπαράγραφο ΙΣΤ2 του ΦΕΚ 85-7/4/14.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά