ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε κίνδυνο βρέθηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο κοντά στη Κέρκυρα

Σε κίνδυνο βρέθηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο κοντά στη Κέρκυρα

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ότι το ιστιοφόρο σκάφος «Lupo Dimare» σημαίας Ιταλίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έχει μείνει ακυβέρνητο, λόγω προβλήματος στα ιστία του, εμπλοκής σχοινιών στην προπέλα του και εισροής υδάτων, πιθανόν κοντά στο νησί Ερείκουσα, στα πλαίσια του 27ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού αγώνα Μπρίντιζι – Κέρκυρα.

Άμεσα προς παροχή βοήθειας στο σκάφος το οποίο βρίσκονταν σε κίνδυνο, κατευθύνθηκε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, ενώ στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιοκαστρίτσας επιβιβάστηκαν στα επιβατικά «Έλενα» και Ε/Π - Α/Κ «Αγ. Σπυρίδων», ενώ στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών εκτέλεσαν χερσαία περιπολία.

Στη συνέχεια η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε ότι το «Lupo Dimare» βρισκόταν 3 ν.μ βορειοανατολικά από το λιμένα ν. Μαθρακίου.

Πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε το παρασυρόμενο σκάφος, διαπιστώνοντας ότι οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή, το σκάφος παρουσίαζε εισροή υδάτων από το άνω κατάστρωμα λόγω έντονης κλίσης.

Το μεσημέρι, το «Lupo Dimare», μεταφέρθηκε ασφαλώς, με τη συνδρομή του αλιευτικού «Σπύρος», συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού στο λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.