ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός Πυροσβέστη και ρήγμα στο επιβατικό πλοίο «Νήσος Χίος»

Τραυματισμός Πυροσβέστη και ρήγμα στο επιβατικό πλοίο «Νήσος Χίος»

Ρήγμα διαπιστώθηκε στο πλοίο «Νήσος Χίος» ενώ κατά τη διάρκεια απάντλησης υδάτων, τραυματίστηκε σοβαρά ένας Πυροσβέστης.

Μετά από επιθεώρηση από Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων στο λιμάνι της Σύρου στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» και με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη διαπιστώθηκε ότι το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα διαστάσεων 1,5 μέτρων ύψους και 1 μέτρου μήκους σε βάθος περίπου 2 μέτρων από την ίσαλο γραμμή, στην αριστερή πρυμναία πλευρά.

Από το ρήγμα προέκυψε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την κατάκλιση διαμερισμάτων (V13 – V12), καθώς και παύση λειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής λόγω ζημιάς στην αριστερή έλικα.

Με μέριμνα και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, καθώς και προσωπικού Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.» πραγματοποιείται απάντληση των υδάτων με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Επίσης διενεργήθηκαν καταδυτικές εργασίες με τοποθέτηση αυτοσχεδίων παρεμβισμάτων – υλικών (μουσαμά, νάιλον κ.λπ.) με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η εισροή υδάτων, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

fnisxios3

Κατά τη διάρκεια εγκατάστασης εξοπλισμού απάντλησης υδάτων στο «Νήσος Χίος» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέπεσε σε χώρο εντός του μηχανοστασίου από ύψος περίπου 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα να σπάσει τέσσερα πλευρά αλλά και να υποστεί κάταγμα ωμοπλάτης.

Ο άτυχος Πυροσβέστης εισήχθη στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου και παραμένει κλινήρης.

Προανάκριση για το περιστατικό τραυματισμού στελέχους της Πυροσβεστικής διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

Οι φωτογραφίες είναι από το syrosnews.gr