ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ξέμεινε από πλοία ο Αργοσαρωνικός

Ξέμεινε από πλοία ο Αργοσαρωνικός

Η ελληνική ακτοπλοία δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση αφού, όπως όλα δείχνουν, έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Στο λιμάνι τον τελευταίο καιρό είναι κοινό μυστικό ότι η Hellenic Seaways αναμένεται να αποσυρθεί από την αγορά.

Ειδικότερα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα δρομολόγια ολοένα και μειώνονται αφού οι ταξιδιώτες προτιμούν να ταξιδέψουν οδικώς και να φτάσουν στα νησιά μέσω των τοπικών πορθμειακών γραμμών. Τα Μέθανα, άλλωστε έμειναν χωρίς πλοίο όλες τις ημέρες εκτός Σαββάτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Saronic Magazin τα προβλήματα στον Σαρωνικό, πάντα κατά τους ειδικούς, άρχισαν σταδιακά από τότε που η ενίσχυση όλων των οδικών προσβάσεων προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού - Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες – μείωσε αισθητά την επιβατική κίνηση και την κίνηση μέσω των ΙΧ και των φορτηγών. Κι ύστερα, ήρθε και η κρίση, η ραγδαία άνοδος των καυσίμων, αλλά και οι δραματικές περικοπές του εισοδήματος. Πρόσφατα δε η καμπάνα χτύπησε όταν η Hellenic Seaways πούλησε το «Φλαίνγκ Κατ 2» (ταξιδεύει ήδη στην Κορέα, όπου θα δρομολογηθεί) και αμέσως μετά το «Νεφέλη», το οποίο θα κάνει δρομολόγια στη Βενεζουέλα.