Ταλαιπωρία για τους επιβάτες «ιπτάμενου δελφινιού» στο Αγκίστρι

Newsbomb

Ένα ξένο αντικείμενο προκάλεσε εμπλοκή στο δεξί έλικα του επιβατικού/υδροπτέρυγου πλοίου «F/D 18» με αποτέλεσμα τη μη προσέγγισή του στο λιμάνι του Αγκιστρίου.

Τελικά το «F/D 18» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας αποβιβάζοντας 21 επιβάτες με προορισμό το Αγκίστρι, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επιβατικό «Αγκίστρι Εξπρές».

Επίσης, 26 επιβάτες που ανέμεναν στο Αγκίστρι με προορισμό Αίγινα – Πειραιά προωθήθηκαν στον προορισμό τους με πλοίο άλλης εταιρείας.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση ενώ από επαγγελματία δύτη διενεργήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώνοντας εμπλοκή σχοινιού μήκους 10 μέτρων στη δεξιά έλικα και στρέβλωση των πτερυγίων της.

Η Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγόρευσε τον απόπλου του «F/D18» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το υδροπτέρυγο, μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος, απέπλευσε απογευματινές ώρες χθες προς εκτέλεση μεμονωμένου πλού, κενό επιβατών με προορισμό την επισκευαστική βάση Περάματος.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved