ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία»

«Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία»

Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry» απο το λιμάνι της Ραφήνας, θα προωθηθούν οι επιβάτες του πλοίου «Πηνελόπη» καθώς 11 μέλη από το πλήρωμά του, προχώρησαν το πρωί σε επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Το «Πηνελόπη» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 7:30 το πρωί για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ το super ferry θα φύγει στις 8:30 για τους ίδιους προορισμούς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο, είπε ότι στο συγκεκριμένο πλοίο υπήρξε το πρωί συνδικαλιστική παρέμβαση απο μέλη του ναυτεργατικού του σωματείου και ότι η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίζει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα. Στο σημείο βρίσκεται ο κεντρικός λιμενάρχης Ραφήνας και εισαγγελέας.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, μέλη του σωματείου του, έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο Λαύριο και να προχωρήσουν σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία Aqua Maria που αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι για Ψαρά, Μεστά και στο πλοίο «Ταξιάρχης» που αναχωρεί στις 10 το βράδυ για Αγ.Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε χθές την προσωρινή αναστολή των συνδικαλιστών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα σε ναυτικούς και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Πειραιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία θα επιδώσουν έγγραφο με το οποίο θα ζητείται να εφαρμοσθεί ο νόμος για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες που οφείλουν χρήματα μηνών σε πληρώματα, αλλά και να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.

Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα θα επιτραπεί κανονικά ο απόπλους των πλοίων «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE και «Αγ.Γεώργιος» της κοινοπραξίας «Παναγία η Οδηγήτρια» από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ θα παρακολουθείται το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες που οφείλουν δεδουλευμένα και έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις για εξόφλησή τους έως το τέλος Ιουνίου.