ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup-Σόιμπλε: Η απόφαση στα χέρια της Ελλάδας

Eurogroup-Σόιμπλε: Η απόφαση στα χέρια της Ελλάδας

Με ελαφρώς ειρωνική διάθεση και άτεγκτη στάση προσήλθε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί, στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, «δεν μπορώ να σκεφτώ άλλες επιλογές». Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, πρόσθεσε.

«Από αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής, δεν ενισχύεται η αισιοδοξία μου για την Ελλάδα» ανέφερε για την έκβαση των αποψινών συζήτησεων.

Πιο συγκεκριμένα, «το πρόγραμμα λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να εκπληρωθεί κι αν ο χρόνος γι' αυτό δεν αρκεί -εφόσον θέλουν να το εκπληρώσουν- μπορούμε να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητά η ελληνική κυβέρνηση και, όπως είπε, δεν είναι ο μόνος.

Όπως είπε, δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά θέμα απόφασης της Ελλάδας: τι πραγματικά θέλει, πώς θέλει η χώρα να βαδίσει έναν δρόμο, ο οποίος κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αυτό δεν το βλέπουμε αυτήν τη στιγμή, αλλά είμαστε ανοικτοί για τις εκθέσεις που θα λάβουμε, κατέληξε ο Β. Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις