ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικογενειακά επιδόματα: Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης

Οικογενειακά επιδόματα: Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης

Με την κυβέρνηση πλέον να διεκδικεί το βραβείο του μεγαλύτερου μπαταχτσή και τα όρια να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού οι αγανακτισμένοι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων συγκεντρώθηκαν σήμερα ενώνοντας τις φωνές τους στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή τους.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης η 23η Οκτωβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Ωστόσο τα επιδόματα δεν καταβλήθηκαν παρατείνοντας την αγωνία τουλάχιστον 635.000 δικαιούχων.

Για το ζήτημα δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση ούτε η υπηρεσία του ΟΓΑ με αποτέλεσμα οι χιλιάδες δικαιούχοι να βρίσκονται στο «σκοτάδι» μην ξέροντας πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Νεφελούδης, τα επιδόματα ήταν να καταβληθούν έως την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή να γίνεται ακόμη και στις 30 του μήνα.

«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», είχε δηλώσει αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφήνοντας όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από το τέλος του Οκτωβρίου...

Τότε απέδωσε την καθυστέρηση στην... κατάληψη του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ»... ώστε να διασφαλίσουν ότι θα τα ξαναπάρουν πίσω....

Η διαμαρτυρία

Η Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα σήμερα το πρωί.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.... Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, γονείς ή όχι... μας αφορά όλους... σημειώνουν καταγγέλλοντας τις καθυστερήσεις στα επιδόματα τέκνων και τις κάρτες σίτησης.

Οπως σημειώνουν για τον ΕΝΦΙΑ δεν καθυστέρησαν αλλά τον ζητούν στην ώρα του... ενώ κάνουν λόγο για παράλογη και παράνομη φορολογία... και για ψυχολογική βία που ασκεί η κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις