ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup Live – Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους

Eurogroup Live – Μοσκοβισί: Θα υπάρξει συμφωνία και θα γίνει αποδεκτή από όλους

Eurogroup - Την εκτίμηση ότι σήμερα, Πέμπτη (15/06/2017) θα υπάρξει στο Eurogroup συμφωνία, η οποία μάλιστα θα γίνει αποδεκτή από όλες τις πλευρές, εξέφρασε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αναγκαία την επίτευξη συμφωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω και πιστεύω, πιστεύω και ελπίζω ότι όχι μόνο είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σήμερα, αλλά και απολύτως αναγκαία». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Όπως είπε, αυτό δεν ήταν εύκολο γιατί λήφθηκαν μέτρα που αφορούσαν στις συντάξεις, το αφορολόγητο και την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, τώρα οι εταίροι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης. Η Κομισιόν, συνέχισε, είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η οικονομία να ανακάμψει.

Ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη συμφωνία, απάντησε ότι έχει γίνει δουλειά και πως ο ίδιος προσωπικά έχει μιλήσει με όλους του εμπλεκόμενους από την πλευρά των δανειστών αλλά και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία κοινά αποδεκτή από όλους και το ΔΝΤ που το θέλουμε στο πρόγραμμα και το Εurogroup είναι εδώ για να πάει τις αποφάσεις, κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις