ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν οι αυξημένες συντάξεις

Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν οι αυξημένες συντάξεις
Η πρώτη πληρωμή των αυξήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αφορά την καταβολή των αναδρομικών πέντε μηνών
pixabay

Συντάξεις - Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: Στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά από τις συντάξεις χηρείας σε περίπου 90.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των αναδρομικών για τις συντάξεις χηρείας θα γίνει με τη σύνταξη Οκτωβρίου (πληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου), ενώ στα τέλη Οκτωβρίου θα αρχίσει η καταβολή των νέων, αυξημένων συντάξεων χηρείας.

Η πρώτη πληρωμή των αυξήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αφορά την καταβολή των αναδρομικών πέντε μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος).

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ θα προκύψουν μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς των συντάξεων χηρείας, καθώς καταργούνται τα ηλικιακά κριτήρια και η προϋπόθεση της 5ετούς διάρκειας γάμου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Υπενθυμίζεται πως η μηνιαία αύξηση που προκύπτει με το 70% της σύνταξης του θανόντος (αντί 50%) για τις συντάξεις χηρείας θα πιστωθεί από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και κάθε μήνα.

Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οφείλονται στο γεγονός ότι μετά τον νόμο με τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας (Ν. 4611/2019), που τέθηκε σε ισχύ στις 17 Μαΐου 2019, δεν έγινε το παραμικρό από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη.

Σχετικές ειδήσεις