ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

13η σύνταξη: Ανατροπή - Απόφαση - «βόμβα» Μητσοτάκη

13η σύνταξη: Ανατροπή - Απόφαση - «βόμβα» Μητσοτάκη
PIXABAY

Τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο - Πώς θα πάρει το «πράσινο φως» από τους δανειστές - Στόχος να γίνουν οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Το ποσό των 800 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε με τη μορφή της 13ης σύνταξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει αυτούσιο στον Προϋπολογισμό του 2020, ωστόσο η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξετάζει τους τρόπους δικαιότερης κατανομής και συγκεκριμένα υπέρ αυτών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και δεν διαθέτουν άλλες πηγές εισοδημάτων.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη συζητήσει το θέμα με το οικονομικό επειτελείο και αναμένεται να κοινοποιήσει τις προθέσεις του και στους δανειστές. Αυτό μάλιστα αναμένεται να γίνει άμεσα, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει να κάνει τις εξαγγελίες για τη 13η σύνταξη στη ΔΕΘ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν πως η λεγόμενη 13η σύνταξη, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, δεν θα είναι με τη μορφή επιδόματος, θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο, θα είναι αφορολόγητη και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Αν και οι αποφάσεις για την τελική μορφή του αναμένεται να ληφθούν από το νέο έτος, η νέου τύπου ενίσχυση σχεδιάζεται να δίνεται εφάπαξ στο τέλος κάθε χρόνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα η κατανομή των ποσών στους δικαιούχους θα γίνεται με βάση στοχευμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη απάτη: Μην απαντάτε σε αυτές τις κλήσεις - Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί