ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Σε ποιες περιοχές συμφέρει να ενοικιάσετε τα ακίνητά σας μέσω της πλατφόρμας

Airbnb: Σε ποιες περιοχές συμφέρει να ενοικιάσετε τα ακίνητά σας μέσω της πλατφόρμας
Δείτε ποιες περιοχές έχουν υψηλά έσοδα τον μήνα
pixabay

Airbnb: Στην πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων έχουν προσθετεί το τελευταίο διάτημα, νέα ακίνητα, μειώνοντας έτσι τα έσοδα των ιδιοκτητών. Αυτό αποκαλύπτει σχετική έρευνα, η οποία δείχνει σε ποιες περιοχές της Αθήνας, συμφέρει πλέον η ενοικίαση μέσω Airbnb.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα του κτηματομεσιτικού δικτύου E-real Estates, οι ενοικιάσεις μέσω της πλατφόρμας βρίσκονται σε συνεχή πτώση.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα του Ιουλίου 2019 έναντι του Μαΐου, τα έσοδα από τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση έχουν υποχωρήσει, έως και 25%, το πρώτο επτάμηνο του 2019 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2018.

Ταυτόχρονα, τα διαμερίσματα και οι κατοικίες που προστέθηκαν στην πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων τον Ιούλιο, συγκριτικά με τον Μάιο είναι κατά 230 περισσότερα, ενώ τον Ιούλιο τα έσοδα από βραχυπρόθεσμες μισθώσεις εμφανίζονται κατά 15% μειωμένα συγκριτικά με τον Μάιο, γεγονός που αποδίδεται και στην υποχώρηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων.

Οι περιοχές που έχουν έσοδα τον μήνα αρκετά υψηλά είναι: στην Ακρόπολη, στην περιοχή του Α Νεκροταφείο Αθηνών, στο Θησείο, στην Πλάκα, στο Γκάζι, στο Κολωνάκι, στο Ζάπειο και φυσικά στο Κουκάκι.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα έσοδα που έχουν οι ιδιοκτήτες τον μήνα, μπορούν να τα εισπράξουν και από μακροχρόνια μίσθωση.

Δείτε αναλυτικά στους πίνακες που ακολουθούν:

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρή η 27χρονη Δέσποινα Ζάγκα σε φρικτό τροχαίο - Σκληρές εικόνες

Αγωνία για 8χρονη: Στο χειρουργείο με φρικτούς πόνους - Δείτε τι κατάπιε

Σχετικές ειδήσεις