ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος έλεγχος των Πόθεν Έσχες στο υπουργείο Οικονομικών

Νέος έλεγχος των Πόθεν Έσχες στο υπουργείο Οικονομικών

Στο «μικροσκόπιο» θα τεθούν εκ νέου τα «Πόθεν Έσχες» των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών.

Τη σχετική εντολή, που αφορά το σύνολο των εργαζομένων, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών κ. Χ. Νικολακόπουλο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) κ. Ν. Ρουμελιώτη.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης, ο κ. Νικολακόπουλος είχε καταγγείλει ότι οι εφοριακοί δέχονται παρεμβάσεις διαχρονικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενώ ο κ. Ρουμελιώτης είχε αφήσει αιχμές ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοχεία για «να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές». Στα πλαίσια αυτά, έδωσε εντολή για φορολογικό επανέλεγχο και έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του προσωπικού που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη να εντάξει τις προτάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ για ελέγχους και διασταυρώσεις στο επιχειρησιακό σχέδιο άμεσων δράσεων της ΓΓΠΣ.