ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο εύκολη η αποδοχή κληρονομιάς: H νέα ρύθμιση με έως 48 δόσεις

Πιο εύκολη η αποδοχή κληρονομιάς: H νέα ρύθμιση με έως 48 δόσεις
Pixabay

Στα σκαριά του ΥΠΟΙΚ η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία - Οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς, θα φτάνουν έως και τις 48, αναλόγως την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες φορολογούμενους, αλλά ταυτόχρονα θα περιοριστεί το φαινόμενο αποποίησης κληρονομιάς, που διογκώθηκε τα χρόνια της κρίσης.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις κληρονόμων που οι φόροι και οι οφειλές που καλούνται να πληρώσουν υπερβαίνουν ακόμη και την αξία της περιουσίας που κληρονομούν. Έτσι επικρατεί «συνωστισμός» στα Ειρηνοδικεία της χώρας προκειμένου οι κληρονόμοι να αποποιηθούν της κληρονομιάς.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία ετοιμάζει σχετικά με την αποδοχή κληρονομιάς βάζοντας ένα «φρένο» στις αποποιήσεις κληρονομιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς, θα φτάνουν έως και τις 48, αναλόγως τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογούμενου.

Αναφορικά με τις τακτικές οφειλές, δηλαδή τα χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ, η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των δόσεων από 12 σε 24. Ο τελικός αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται βάσει της περιουσίας του οφειλέτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιδόματα: Όλες οι αλλαγές από το νέο έτος - Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα

Μπαράζ πληρωμών τις επόμενες ημέρες: Τελειώνει ο μήνας με γεμάτες τσέπες

Σχετικές ειδήσεις