ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προστασία πρώτης κατοικίας: Απλοποιείται η διαδικασία της αίτησης - Τι προβλέπει ΚΥΑ

Προστασία πρώτης κατοικίας: Απλοποιείται η διαδικασία της αίτησης - Τι προβλέπει ΚΥΑ
Aίρεται η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία
pixabay/αρχείο

Προστασία πρώτης κατοικίας: Μειώνεται η γραφειοκρατία για τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Χιλιάδες πολίτες θα διευκολυνθούν και θα ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων μέσα από τη σχετική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Συγκεκριμένα, με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, αίρεται η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού βαρών από τα υποθηκοφυλακεία κατά την αίτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους ενδιαφερομένους.

Στόχος είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση και αξιολόγηση των εκκρεμών αιτήσεων ευάλωτων νοικοκυριών.

Σημειώνεται πως μόλις δύο αιτήσεις έχουν διεκπεραιωθεί, την ώρα που 16.562 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης.

Υπενθυμίζεται πως στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναρτήθηκε ο ανανεωμένος Οδηγός Χρήσης, με εικόνες, για το πώς να κάνετε την αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Νέος τρόπος μέτρηση των εκπομπών ρύπων (vid)

results.it.minedu.gov.gr: Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει - Εδώ θα δείτε τις Βάσεις 2019

Σχετικές ειδήσεις