ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε πληρώνεται το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε πληρώνεται το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΚΕΑ και του επιδόματος ενοικίου. 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το ΚΕΑ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και την προπληρωμένη κάρτα των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου.

Όπως κάθε φορά η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Υπενθυμίζεται πως η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Στις 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ενοικίου.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

Προσοχή: Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τον Μάρτιο μπορούν να ανανεωθούν αυτόματα για άλλους 6 μήνες εφόσον όμως πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων και μάλιστα σε πολλούς δικαιούχους έχουν σταλεί μηνύματα για να ανανεώσουν τις αιτήσεις τους καθώς έληξε η ισχύς του ηλεκτρονικού συμβολαίου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/09/2019 ως 30/09/2019.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βρέχει» λεφτά την επόμενη εβδομάδα: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Ψάχνετε αυτοκίνητο; Αγοράστε ΕΔΩ με 300 ευρώ - Όλη η λίστα (pics)

Σχετικές ειδήσεις