ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Χατζησαλάτας στο Newsbomb.gr: Πάρτι φοροδιαφυγής «made in Bulgaria»

Γιάννης Χατζησαλάτας στο Newsbomb.gr: Πάρτι φοροδιαφυγής «made in Bulgaria»
Pixabay

Φορολογικός «παράδεισος» η... Βουλγαρία - Στη «δαγκάνα» της ΑΑΔΕ όσοι «έχουν» εταιρείες και υπερπολυτελή ΙΧ Τι είπε ο Γιάννης Χατζησαλάτας στο Newsbomb.gr

Πολλές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων επέλεξαν να εγκαταστήσουν φορολογικά τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία είτε για τον χαμηλό συντελεστή φορολόγησης (του 10%) είτε για την αποφυγή τελών στα πολυτελή οχήματά τους.

Ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Συλλογου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων μίλησε στο Newsbomb.gr για το πάρτι φοροδιαφυγής «made in Bulgaria» από κάποιους που αξιοποιούν τα «παραθυράκια» της γειτονικής Βουλγαρίας αλλά και τα μέσα που διαθέτουν οι ελεγκτικές Αρχές ώστε να τους «τσιμπήσει» η Εφορία.

«Η ΑΑΔΕ πλέον σε συνεργασία με την γείτονα χώρα έχει στη διάθεσή της την Ciela δηλαδή μια μεγάλη βάση δεδομένων όπου αντλεί πληροφορίες από τα κρατικά μητρώα της Βουλγαρίας, την εφημερίδα της Βουλγαρικής Κυβέρνησης καθώς και πληροφορίες για την επωνυμία, τον τύπο, την έδρα, την διαχείριση κ.λπ. αυτών των εταιρειών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησαλάτας.

«Ισχυρό επίσης "όπλο" είναι η "Αυτόματη Ανταλλαγή πληροφοριών" μεταξύ 110 χωρών όπου παρέχονται στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς, τόκους, μερίσματα και κέρδη κεφαλαίου» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Εφορικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορολογικών Αρχών το 80% των επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν σε γειτονικές χώρες είναι εικονικές και τα έσοδα των ελληνικών αυτών επιχειρήσεων ανέρχονται στα 5 δις ευρώ.

«Το αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών έχουν ως αποτέλεσμα πολύ υψηλά πρόστιμα που είναι ικανά να μετατρέψουν τον φορολογικό "παράδεισο" σε "κόλαση"» τόνισε ο κ. Χατζησαλάτας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: «Βόμβα» Σταϊκούρα - Πιθανή νέα μείωση

Υπουργικό Συμβούλιο: Ψήφος αποδήμων και Brexit στην ατζέντα Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις