ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν πληρώνει η Βουλγαρία για το «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

Δεν πληρώνει η Βουλγαρία για το «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεν έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό η Βουλγαρία να καλύψει τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το σχέδιο «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα.


«Η χώρα μας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιες πληρωμές», δήλωσε ο Μπορίσοφ, στο δημόσιο ραδιόφωνο.

«Θα γίνει νομική εκτίμηση. Θα πραγματοποιηθεί επίσης υπολογισμός των εξόδων, τα οποία έχουν κάνει ήδη οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Αναμφισβήτητα, στο πλαίσιο των ισχυουσών διαδικασιών τα έξοδα αυτά θα παρουσιαστούν στη βουλγαρική πλευρά προς εξόφληση» είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.

Τις δηλώσεις αυτές του Σματκό, στις οποίες έδωσε ευρεία δημοσιότητα ο βουλγαρικός Τύπος, η αριστερή εφημερίδα «Ντούμα» παρουσιάζει σήμερα υπό τον χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ρωσία ετοιμάζει τον λογαριασμό στη Βουλγαρία».

«Τα σέβη μου στον κ. Σματκό. Του εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος. Ούτε ένα λέβα δεν πρόκειται να πάρουν για το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση στη μεγάλη πόλη στις ακτές του Δούναβη Ρούσε.