ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού καταγγέλλουν οι εφοριακοί

Διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού καταγγέλλουν οι εφοριακοί

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το προεδρείο των εργαζομένων στις εφορίες κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της συμβάλει στην διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού λόφω εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή υπηρετούν 9.700 υπάλληλοι στις εφορίες έναντι 11.500 που ήταν στην αρχή του έτους. Μάλιστα η μείωση του αριθμού των εφοριακών ανέρχεται σε 5.500 συγκριτικά με πέντε χρόνια πριν.


Αυτή την ώρα το προεδρείο της ΠΟΕ - ΔΟΥ συναντάται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, συνάντηση από την οποία ενδέχεται και κριθεί και η εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ κ. Χρήστος Νικολακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια για τις υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο των εφοριών δεν λειτουργούν σωστά καθώς οι αποφάσεις για τους επίορκους εφοριακούς στηρίζονται απλά και μόνο σε εκθέσεις των ελεγκτών των υποθέσεων αυτών.

Επίσης κατήγγειλε πολιτικές παρεμβάσεις στις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες που έκανε πρόσφατα ο τέως γενικός γραμματέας της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδης Σπινέλης για τη διαφθορά στις εφορίες είπε ότι η Ομοσπονδία ανέθεσε σε δικηγόρο την άσκηση ένδικων μέσων και πρόσθεσε ότι "διαφθορά υπάρχει αλλά αφορά πολύ μικρό αριθμό εφοριακών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις εφορίες δουλεύει κάτω από σκληρές συνθήκες".

.