ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η φτώχεια φέρνει μεγάλη γκρίνια στο υπουργείο Οικονομικών

Η φτώχεια φέρνει μεγάλη γκρίνια στο υπουργείο Οικονομικών

Ο στόχος ήταν σαφής: μέχρι τον Φεβρουάριο θα έπρεπε να συγκεντρωθούν περί τα 7,5 δισ ευρώ, προκειμένου ο προϋπολογισμός του 2011, έστω και (κάπως) ετεροχρονισμένα, να κλείσει βάσει των στόχων.

Μόνο που όπως αντιλαμβάνονται πλέον, οριστικά, και στο υπουργείο Οικονομικών, πλέον, είναι ανέφικτος 100%. Κι αυτό γιατί, ήταν που ήταν δύσκολος εξαρχής, ήρθε τώρα και η 48ωρη απεργία των εφοριακών να βάλει τους τίτλους τέλους.

Γι’ αυτό και η χθεσινή παρέμβαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας τους δημιούργησε τόσο μεγάλο εκνευρισμό στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απειλούσε «θεούς και δαίμονες». Και μπορεί η φτώχια να φέρνει γκρίνια στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, θα πρέπει να αναζητηθούν κι αλλού οι λόγοι που προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό του κ. Βενιζέλου.

Για παράδειγμα, άνθρωποι του περιβάλλοντος του, θεωρούν ότι πολλές από τις καταγγελίες των εφοριακών δεν αποτελούν παρά ευθείες βολές κατά του προσώπου του και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για αυτόν συγκυρία. Παραμονές, ουσιαστικά, της μάχης για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Κάθε επίθεση εναντίον του υπουργείου, ο κ. Βενιζέλος τη θεωρεί προσωπική, πόσο μάλλον όταν γίνεται απευθείας αναφορά στο όνομα του. Όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση των δύο ΔΟΥ στο νομό Λάρισας, που γλίτωσαν το λουκέτο λόγω της παρέμβασης του βουλευτή του ΛΑΟΣ και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριου Ροντούλη στον υπουργό Οικονομικών.

Αυτή η συγκεκριμένη αναφορά, που κάνει ευθείες παραπομπές σε μικροκομματικές εξυπηρετήσεις ήταν που έκανε, όπως λέγεται, περισσότερο έξω φρενών τον κ. Βενιζέλο …