ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκάκη στο Newsbomb.gr:«Δεύτερη ευκαιρία με παράταση στις 120 δόσεις»

Φραγκάκη στο Newsbomb.gr:«Δεύτερη ευκαιρία με παράταση στις 120 δόσεις»
Pixabay

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την προστασία της πρώτης κατοικίας δίδεται εκτός από παράταση στο πλαίσιο προστασίας της 1ης κατοικίας κατά 4 μήνες, δηλαδή μέχρι και 30 Απριλίου 2020 καιπαράταση στις 120 δόσεις.

Ειδικότερα δίδεται παράταση για την οριστική υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 120 δόσεις για πέντε μήνες, δηλαδή έως την 31η Μαΐου 2020, η οποία αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ταυτόχρονα δίδεται και στους παρόχους υγείας (γιατρούς και φαρμακοποιούς, ιδιωτικές κλινικές) το δικαίωμα ένταξης σε ρύθμιση αποπληρωμής 120 δόσεων του ποσού της αυτόματης επιστροφής (clawback) έτους 2019.

Η δικηγόρος κυρία Κατερίνα Φραγκάκη μίλησε στο Newsbomb.gr για την παράταση στις 120 δόσεις.

«Ως προς την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν να ενταχθούν όσοι ασφαλισμένοι έχουν κάνει την πρώτη αίτηση για υπαγωγή στην ρύθμιση μέχρι 7/10/2019 αλλά επειδή δεν έχει οριστεί η οφειλή από τους ασφαλιστικούς φορείς δίνεται παράταση για την αίτηση στο ΚΕΑΟ» τόνισε η κυρία Φραγκάκη και πρόσθεσε «επίσης δίνεται η δυνατότητα επανένταξης για οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση μέσα στο 2019 με αποτέλεσμα να επανέλθουν στη ρύθμιση».

«Προϋπόθεση για την επανένταξη αποτελεί η πληρωμή των δόσεων και των νέων βεβαιωμένων εκτός ρύθμισης οφειλών» επισήμανε η δικηγόρος.

Σύμφωνα με την κυρία Φρεγκάκη «η παράταση αυτή ήταν αναγκαία καθότι υπάρχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα για τον ορισμό των οφειλόμενων ποσών από τα ταμεία, ώστε αυτά να αποτυπωθούν ορθά στο σύστημα».

Όπως διευκρίνισε η κυρία Φραγκάκη «όσοι είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού και μεταπήδησαν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων αν και είχαν καταβάλλει ποσά για την προηγούμενη ρύθμιση αυτά δεν φαίνονται στο σύστημα με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνονται αιτήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να υπολογιστούν και να μειωθεί η οφειλή τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Αναλυτικά τα ποσά (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σχετικές ειδήσεις