ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λυπητερή» για χιλιάδες συνταξιούχους: Έξτρα φόρος για αδήλωτα αναδρομικά

«Λυπητερή» για χιλιάδες συνταξιούχους: Έξτρα φόρος για αδήλωτα αναδρομικά
PIXABAY

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες «ραβασάκια» από την εφορία, που θα τους καλούν να πληρώσουν φόρο, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ.

Πρόκειται για συνταξιούχους οι οποίοι εισέπραξαν αναδρομικά ποσά αποδοχών για το έτος 2013 αλλά δεν τα δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση.

Οι φορολογούμενοι αυτοί εντοπίστηκαν έπειτα από διασταύρωση που έγινε στα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων και των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Από τη διασταύρωση αποκαλύφθηκαν περίπου 200.000 περιπτώσεις φορολογουμένων, η πλειονότητα των οποίων είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι ενώ είχαν εισπράξει αναδρομικά ποσά αποδοχών (επιδικασθέντα από δικαστήρια, καθυστερούμενα από εργοδότες κ.λπ.) δεν τα είχαν συμπεριλάβει στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2014 που υπέβαλαν για το 2013, ούτε είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, η ΑΑΔΕ απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ έγγραφο, με το οποίο κάλεσε τους προϊσταμένους και τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΔΟΥ να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο και εκκαθάριση των υποθέσεων των φορολογουμένων αυτών, ξεκινώντας από τις περιπτώσεις με τα μεγαλύτερα ποσά, οι οποίες υπολογίζονται σε 70.000-80.000!

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ αφορολόγητα

«Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι τραβάνε το σχοινί... Αν σπάσει, θα το πληρώσουν ακριβά!

Σχετικές ειδήσεις