ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: Αυτοί θα πάρουν έως και 9.100 ευρώ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αναδρομικά: Αυτοί θα πάρουν έως και 9.100 ευρώ (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αναδρομικά για 1,4 εκατ. συνταξιούχους με ποσά από 500 ευρώ έως 9.100 ευρώ για τις κύριες συντάξεις και από 858 ευρώ μέχρι 2.100 ευρώ για τις επικουρικές αποφασίζονται στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Όλα δείχνουν να κλειδώνει οριστικά η επιστροφή παράνομων μειώσεων για ένα ελάχιστο διάστημα 10-11 μηνών στη δίκη - πιλότο του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ στις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η απόφαση θα γίνει γνωστή έως τον Μάρτιο - Απρίλιο του 2020.

Στο υπουργείο Εργασίας εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει μία πληρωμή δόση αναδρομικών εντός του 2020 ως δώρο από τη στιγμή βέβαια που το θέμα κλείσει οριστικά υπέρ των συνταξιούχων.

Τα τελικά ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων παρουσιάζει με νέους πίνακες ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Στους πίνακες περιλαμβάνονται τα αναδρομικά συνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα μετά από όλες τις μειώσεις άθροισμα συντάξεων από 1.050 ευρώ έως 2.439 ευρώ πριν από τον φόρο.

Στην πραγματικότητα δηλαδή οι περικοπές που τους οφείλονται έχουν επιβληθεί σε υψηλότερα αρχικά ποσά συντάξεων.

Δείτε στους παρακάτω πίνακες τα ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι:

Η μάχη που θα δοθεί στο ΣτΕ σε λίγες μέρες αφορά στις μειώσεις που κρίθηκαν ήδη άκυρες με την πρώτη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου τον Ιούνιο του 2015 πλην όμως συνεχίστηκαν έκτοτε να επιβάλλονται παρανόμως και δεν επιστράφηκαν στους συνταξιούχους μέχρι σήμερα.

Στη νέα δίκη από τη μια μεριά είναι οι συνταξιούχοι που διεκδικούν αναδρομικά 5ετίας από την άλλη είναι ο ΕΦΚΑ που επιδιώκει μηδενισμό των απαιτήσεων ή περιορισμό τους στο ελάχιστο δυνατό διάστημα και στη μέση είναι οι δικαστές που πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή.

Το να μηδενιστούν τα αναδρομικά θεωρείται ελάχιστα πιθανό πάντως όπως παρατηρούν ακόμη και στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Καθοριστικός παράγοντας όμως που θα κρίνει πόσα θα επιστραφούν είναι να μη διακινδυνευθεί ένας δημοσιονομικός εκτροχιασμός στα οικονομικά του κράτους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις