ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεράγγελου στο Newsbomb.gr: «Παράθυρο για νέες φοροελαφρύνσεις και πρόσθετες κοινωνικές δαπάνες»

Γεράγγελου στο Newsbomb.gr: «Παράθυρο για νέες φοροελαφρύνσεις και πρόσθετες κοινωνικές δαπάνες»
Pixabay

Ο Πρωθυπουργός στην παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδιασμού στην Ουάσινγκτον , «άνοιξε» παράθυρο για νέες φοροελαφρύνσεις και πρόσθετες κοινωνικές δαπάνες για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο δημοσιονομικός χώρος που θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για φοροελαφρύνσεις θα διαμορφωθεί σε 1,6 και 2,4 δις ευρώ.

H φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου μας μίλησε στο Newsbomb.gr για τις φοροελαφρύνσεις που θα δώσουν «ανάσα» σε χιλιάδες φορολογούμενους.

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα από 2021 στο 2% -2,5% από 3,5% που είναι σήμερα, ώστε να δημιουργηθεί και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος» επισήμανε η κυρία Γεράγγελου.

Σύμφωνα με την φοροτεχνικό «από τις φοροελαφρύνσεις τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%» διευκρίνισε και πρόσθεσε «έχει ήδη προηγηθεί μια πρώτη μείωση της τάξης του 22% και με την επερχόμενη , η συνολική μείωση στον ΕΝΦΙΑ θα φτάσει το 30%. Επιπλέον, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης» είπε η κυρία Γεράγγελου.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την κατάργησή της εντός της τετραετίας κι εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων, δεν αποκλείεται να γίνει ταχύτερα» τόνισε η φοροτεχνικός στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με την κυρία Γεράγγελου «παρελθόν θα αποτελέσει για χιλιάδες επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα, το τέλος επιτηδεύματος αφού μέσα στις πιθανές φοροελαφρύνσεις αναμένεται να είναι και η πλήρης κατάργησή του».

Επιπλέον όπως είπε η φοροτεχνικός «δέσμευση της κυβέρνησης αποτελεί και η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ».

Αναφορικά με τις κοινωνικές δαπάνες η κυρία Γεράγγελου είπε πως «το περιθώριο που θα προκύψει θα ανέλθει στα 400-600 εκατ. ευρώ».

Τέλος σύμφωνα πάντα με την φοροτεχνικός «η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και, κυρίως, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εταίρων της χώρας και των αγορών ήταν τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας: Τελειώνει η παράταση - Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

Σχετικές ειδήσεις