ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πέθανε ο Φώτης Ντούλος - Το αινιγματικό σημείωμα στο σπίτι του

ΗΠΑ: Πέθανε ο Φώτης Ντούλος - Το αινιγματικό σημείωμα στο σπίτι του
ASSOCIATED PRESS

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος, ο οποίος κατηγορούνταν για την απαγωγή και τη δολοφονία της συζύγου του Τζένιφερ, απεβίωσε την Πέμπτη (30/1) στις 17:22 (τοπική ώρα), σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους έξω από το Jacobi Medical Center, στο Μπρονξ, ο δικηγόρος του Νορμ Πάττις .

Ο Ντούλος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του, ήταν εγκεφαλικά νεκρός και περίμεναν μόνο ένα θαύμα για να τα καταφέρει

Η Κάρι Λοφτ, εκπρόσωπος της οικογένειας του Φώτη Ντούλο, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία μεγάλη τραγωδία».

Εσπευσμένα μετέβησαν από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, οι συγγενείς του 52χρονου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του, στο ιατρικό Κέντρο Jacobi στο Μπρονξ.

Οι συγγενείς του, μετά την τελευταία του πνοή, δήλωσαν ότι θα χαρίσουν τα όργανά του για μεταμόσχευση σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Ο 52χρονος ομογενής που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζένιφερ Ντούλος, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, εφάρμοσε έναν σωλήνα στην εξάτμιση του αυτοκινήτου του -το οποίο βρίσκονταν στο γκαράζ του σπιτιού του- και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και η Daily Mail, υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές Αρχές ερευνώντας το σπίτι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία εντόπισαν ένα γράμμα με το οποίο επιχειρεί να προβάλλει την αθωότητά του αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης της συζύγου του. Στο γράμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Φώτης Ντούλος φέρεται να προτάσσει τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Νωρίτερα, το οικογενειακό του περιβάλλον, μιλώντας στον ANT1, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του 52χρονου να αυτοκτονήσει συνδέεται με το γεγονός ότι κατάλαβε ότι θα προφυλακιζόταν και αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει. Το τελευταίο καιρό είχε κλονιστεί ψυχολογικά από το γεγονός ότι ήταν υπό κάτοικόν περιορισμό, από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δει τα πέντε παιδιά του και από το ότι ήταν ήδη καταδικασμένος στα μάτια της κοινής γνώμης για την εξαφάνιση και την δολοφονία της Τζένιφερ.

«Οι γιατροί είπαν ότι η εγκεφαλική βλάβη είναι αναπόφευκτη δεδομένου του χρόνου που έχει περάσει και δεν έχει ανταποκριθεί» δήλωσε μία πηγή στην Daily Mail και πρόσθεσε πως ο Φώτης Ντούλος ήταν κλινικά νεκρός κάποια στιγμή, λίγο προτού τον επαναφέρουν στην ζωή οι άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν. «Η ζωή του εξαρτάται απόλυτα από το μηχάνημα υποστήριξης» σημειώνει.

Οι γιατροί σε μία προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, θα τον μεταφέρουν τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο στον ειδικό θάλαμο που του παρέχεται πρόσθετο οξυγόνο. Σύμφωνα και με τον συνήγορό του, ο Ελληνοαμερικανός εκατομμυριούχος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη εισαγγελέας στο Κονέκτικατ αιτήθηκε την σύλληψη του 52χρονου αμέσως μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο και αύξησε την εγγύησή του στα 6.5 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, το απόγευμα της Τρίτης (28/01), αρχικά μετέδωσαν ότι ο 52χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας φαίνεται πως επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όπως μεταδίδουν οι New York Times, και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο γκαράζ του σπιτιού του στο Φάρμινγκτον. Βίντεο από το σπίτι του 52χρονου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία δείχνει διασώστες να επιχειρούν καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του 52χρονου είχε ζητήσει από τους δικαστές να άρουν τις αρχές ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων και να ερευνήσουν το ιατρικό ιστορικό της Τζένιφερ Ντούλου, ισχυριζόμενος ότι αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι η Τζένιφερ Ντούλου σκηνοθέτησε την εξαφάνισή της. Οι δικαστές αρνήθηκαν να προχωρήσουν με το αίτημα του δικηγόρου για άρση.

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο Ελληνοαμερικανός εκατομμυριούχος που κατηγορείται για την εξαφάνιση της συζύγου του

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Τζένιφερ Ντούλος ζούσε τα δύο χρόνια χωριστά από τον σύζυγό της, στο Νιου Κάνααν των ΗΠΑ, μαζί με τα πέντε παιδιά του ζευγαριού ηλικίας από 8-13 ετών.

Η άτυχη γυναίκα, εξαφανίστηκε στις 24 Μαϊου 2019, όταν πήγε τα παιδιά της στο σχολείο. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε, όχι όμως και η ίδια. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 50χρονη γυναίκα είχε εμπλακεί σε μια σφοδρή διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της για τους όρους του διαζυγίου και την κηδεμονία των παιδιών.

Σύμφωνα με το CBS News, η συγγραφέας Τζένιφερ Ντούλος κατηγορούσε τον επιχειρηματία σύζυγό της ότι την απατούσε, την κακομεταχειριζόταν και την απειλούσε ότι θα απήγαγε τα παιδιά και θα τα έπαιρνε μαζί του στην Ελλάδα. Μάλιστα φέρεται να είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φοβόταν ότι θα έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και ότι μπορεί να την έβλαπτε.

Στο σπίτι της οι Αρχές βρήκαν ίχνη αίματος της γυναίκας, τα οποία κάποιος είχε προσπαθήσει επιμελώς να εξαφανίσει.

Όπως αναφέρει, η Daily Mail, το πρωί της 2ας Ιουνίου 2019 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά διεξήγαγαν εξονυχιστική έρευνα σε ένα ακίνητο του Φώτη Ντούλου στην περιοχή του Κονέκτικατ.

Το υπερπολυτελές οίκημα, αξίας 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το δεύτερο σπίτι του επιχειρηματία που ερευνάται. Οι Αρχές έκαναν έρευνα στην κύρια κατοικία του, ένα μέγαρο αξίας 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή Τζέφερσον Κρόσινγκ.

Οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής "έπιασαν" τον πρώην άνδρα της και την σύντροφό του, να αφήνουν μαύρες σακκούλες σκουπιδιών σε διάφορα σημεία με κάδους της περιοχής.

Ωστόσο, το πτώμα της άτυχης γυναίκας μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Ποιος είναι ο Φώτης Ντούλος

Ο Φώτης Ντούλος, 51 ετών, γεννήθηκε το 1968 . Μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1975 από το δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, από το λύκειο του οποίου αποφοίτησε το 1986. Ακολούθησαν σπουδές στις ΗΠΑ, ένα καλοκαίρι στο Harvard με μαθήματα στα Οικονομικά, πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island το 1989, ενώ πήρε MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Columbia Business School το 1997.

Ο Φώτης Ντούλος εργάστηκε από το 1989 και μέχρι το 1995, στην εταιρεία Petros Doulos & Co, και στην εταιρεία Cap Gemini Ernst & Young από το 1997 έως το 2004.

Το 2004, παντρεύτηκε την Jennifer, και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία Fore Group Inc. στο Κονέκτικατ, με επιδότηση του πεθερού του, όπως είχε πεί η Τζένιφερ Ντούλος, στον οποίον χρωστούσε πολλά χρήματα.

Την εταιρεία, που κατασκεύαζε πολυτελείς κατοικίες στις περιοχές Farmington Valley και Fairfield County χρηματοδότησε, σύμφωνα με τις καταθέσεις της Jennifer, ο πατέρας της. Η εταιρεία έγινε γρήγορα γνωστή και κέρδισε αρκετά βραβεία.

Με πληροφορίες από Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης/FOXnews/CBS/New York Times

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει ο Ελληνοαμερικανός εκατομμυριούχος που κατηγορείται για την εξαφάνιση της συζύγου του