ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
INTIME NEWS

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα έχουν υποχωρήσει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τους επενδυτές να προεξοφλούν την πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας μας σε «επενδυτική βαθμίδα», την συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε χθες (06/02), σε μόλις 1,099%, όταν προ έτους ήταν στο 4,01%. Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου λήξης το 2033 ανήλθε χθες σε μόλις 1,537%, όταν προ έτους ήταν στο 4,52%.Η δε απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο 0,359%. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,4%.

Σημειώνεται πως για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα θα πρέπει η ελάχιστη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που θα της δίνουν οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s να είναι «ΒΒΒ-», η χορηγούμενη από τον οίκο Moody’s διαβάθμιση να είναι «Baa3» και η διαβάθμιση του οίκου DBRS στο «BBB».

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής (pics)

Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στα Καλάβρυτα (pics)

Σχετικές ειδήσεις