ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών - Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις

ΔΕΗ: Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών - Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις

Νέα ρύθμιση οφειλών από τη ΔΕΗ - Δείτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις υπαγωγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, νέα ρύθμιση οφειλών έχει στα σκαριά η ΔΕΗ. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ περισσότερες από 140.000 ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών έγιναν στη ΔΕΗ, ύψους 230 εκατ. ευρώ, αφότου τέθηκε σε ισχύ το καινούργιο σύστημα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως επισημαίνεται, το συνολικό ποσό των απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ κυμαίνεται περί τα 2,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

ΔΕΗ: Ο υπολογισμός του διακανονισμού

Για οφειλές έως 500 ευρώ, ο οφειλέτης οφείλει να καταβάλει το 10% του ποσού και να ρυθμίσει το εναπομείναν χρέος του σε μηνιαίες δόσεις.

Για οφειλές από 500 έως 1.000 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί το 10% του ποσού και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Για οφειλές από 1.000 έως 2.000 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί το 15% του χρέους και το υπόλοιπο ποσό να καταβληθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Για οφειλές από 2000 έως 3000 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή της τάξης του 20% και το υπόλοιπο ποσό να διευθετηθεί σε 18 μηνιαίες δόσεις.

Όσον αφορά χρέη άνω των 3.000 ευρώ, οι οφειλέτες έχουν δύο εναλλακτικές. Είτε να καταβάλουν το 20% του ποσού και να εξοφλήσουν το υπόλοιπο σε 18 δόσεις είτε να δώσουν το 30% της προκαταβολής και να διακανονίσουν το υπόλοιπο χρέος σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, είναι να εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί
  • Όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τους τρέχοντες λογαριασμούς
  • Εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισμού, δικαιούται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς
  • Δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση έχουν και πελάτες, που σήμερα είναι ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, ώστε να επωφεληθούν από μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα 2020: Δείτε ΕΔΩ πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους

Σχετικές ειδήσεις