ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοροναϊός: Τα μέτρα του παίρνει το υπουργείο Οικονομικών

Κοροναϊός: Τα μέτρα του παίρνει το υπουργείο Οικονομικών

Κοροναϊός: Σε έκδοση εγκυκλίου για ενημέρωση του προσωπικού και παροχή οδηγιών σχετικά με τον κοροναϊό  προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας για την προστασία από τη διάδοση της νόσου, το προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών ενημερώνεται για τα μέτρα πρόληψης και τις αναγκαίες ενέργειες σε περίπτωση προσβολής από τον ιό, όπως έχουν εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Ταυτόχρονα, καθορίζεται σειρά προληπτικών μέτρων, καθώς και μέτρων για ενδεχόμενη περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στα μέτρα πρόληψης εντάσσονται:

  • Η απολύμανση των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου με ευθύνη των προϊσταμένων των κεντρικών υπηρεσιών,
  • Ο περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς και ο περιορισμός των υπηρεσιακών συναντήσεων,
  • Η τήρηση βιβλίου εισόδου επισκεπτών στην είσοδο των κτιρίων,
  • Η σύσταση προς τους υπαλλήλους για αποφυγή υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός χώρας, και
  • Η απαραίτητη ενημέρωση του προσωπικού προς την υπηρεσιακή ιεραρχία σε περίπτωση επίσκεψης ή προγραμματισμού επίσκεψης σε χώρα μεγάλης διάδοσης της νόσου.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών προχωράει, ήδη, προληπτικά στην απολύμανση κτηρίων, όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του. Τις ίδιες προληπτικές πρωτοβουλίες έχουν λάβει επίσης κι άλλοι φορείς, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΤΑΙΠΕΔ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Μητσοτάκης: Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες

Σχετικές ειδήσεις