ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Τρίτη μέρα ισχυρής ανόδου για τον Dow Jones - «Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου

Wall Street: Τρίτη μέρα ισχυρής ανόδου για τον Dow Jones - «Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ισχυρή άνοδο – την μεγαλύτερη μέσα σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις τα τελευταία 90 χρόνια.

Η άνοδος στη συνεδρίαση της Πέμπτης (26/5) ήρθε παρά την εβδομαδιαία αύξηση ρεκόρ του αριθμού ανέργων στις ΗΠΑ και μετά την ψήφιση από την Γερουσία ενός σχεδίου μαμούθ για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, που έχει παραλύσει από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι δείκτες

O βιομηχανικός δείκτης του Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1.351,62 μονάδων, (+6,38%), στις 22.552,17 μονάδες, σε μια συνολική άνοδο +21% από την Δευτέρα.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ενισχύθηκε κατά 413,24 μονάδες (+5,6%) και έκλεισε στις 7.797,54 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης έκλεισε στις 2.630,07 μονάδες, αυξημένος κατά 154,51 μονάδες (+6,24%).

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μεγάλη πτώση 7,7% στην τιμή του αργού

«Βουτιά» σημείωσε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, στα 22,60 δολάρια το βαρέλι σε μια κίνηση που βάζει τέλος σε ένα ανοδικό σερί τριών ημερών και αφήνει την τιμή αμετάβλητη από τις αρχές της εβδομάδας.

Ειδικότερα, συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου υποχώρησευποχώρησε κατά 7,7% ή κατά 1,89 δολάρια/βαρέλι στα 22,60 δολάρια/βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου σημείωσε πτώση 3,69% και έχασε 1,1 δολάριο/βαρέλι για να κλείσει στα 26,43 δολάρια/βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr